Günün Mesajı

26/06/2018 - BABANIZ YOK OLMANIZI İSTEMİYOR

Darius’un krallığının ikinci yılının sekizinci ayında RAB İddo oğlu Berekya oğlu Peygamber Zekeriya aracılığıyla şöyle seslendi: RAB atalarınıza çok öfkelendi.

Zekeriya 1:1-2

Peygamber Zekeriya’nın hizmetinin başında Rab isyankar halkı ile barış sağlamayı istedi. Rab aynısını bizim için de istemektedir. Çünkü Rab gözlerimizi açmak için ve böylece acıdan uzak durabilmemiz için çok uğraştı. İsraillilerin yetmiş yıllık esareti gerçeğe arkasını dönenler için hazırlanan gerçek tutsaklığın küçük bir örneğidir. Kardeşlerim, çok mu ileri gittiniz? Kutsal Yazılarda Rab’bin Egemenliğini miras almayacağı söylenen on iki gruptan birine mi aitsiniz (1. Korintliler 6:10)? İkinci ölümü tadacağı söylenenlerden misiniz (Vahiy 21:8)? Eğer cevabınız evetse Yüce Rab’bin İsa aracılığıyla bize sunduğu barış teklifini kabul etmenizi öneririm çünkü diğer türlü çok acı çekersiniz.

 

Zekeriya Rab’bin ateşten bir duvar olacağını söylediğini duymuştu (Zekeriya 2:5) ve bu onun Yeruşalim’e olan sevgisini, halkını tutsak alanlara olan öfkesini yansıtmaktaydı. Yüce Rab bizim için de ateşten bir duvardır ve tüm çocuklarına büyük bir rahatlık sağlar çünkü onun sayesinde rahatça yürüyebiliyoruz; Yüce Rab’be sadık kaldığımız sürece düşmanın yolumuza çıkmayacağını biliyoruz.

 

Peygamberin Rab’den aldığı tüm önemli mesajların arasında bir tanesinin bizim için özel bir anlamı var: “Rab aramızda yaşayacak” (Zekeriya 2:10). O halde güvende hissedebiliriz çünkü düşmanımıza gelip hayatımızda yaşaması için izin vermezsek bize dokunamaz; Rab’bin etrafımızda ateşten bir duvar olduğunu bilir.

 

Zekeriya bir defasında şeytanın baş kahin Yeşu’ya karşı yaptıklarından bahsetmişti. Şeytanın nasıl azarlandığından da bahsetmişti: ““RAB seni azarlasın, ey Şeytan! Yeruşalim’i seçen RAB seni azarlasın! Bu adam ateşten çıkarılan yarı yanmış odun parçası değil mi?” (Zekeriya 3:1). Baş kahinin cüppesinin kirlenmiş olması fakat günahı bağışlandığında Rab’bin ona yeni bir giysi vermesi ilginçtir. Aynısı bizim için de böyledir: Rab bize sığınaktır ve düşmanımızı azarlar. Üzerimizdekiler kirli olduğundan bize yeni giysiler verir. Yeşu o zaman baş kahindi ve Rab’bin meleğinin önündeydi. Yani bizde böyle şeyler yaşamak için Rab’bin Sözüne tutunmalıyız.

 

Rab peygambere işinin güç ya da kuvvetle değil, Kutsal Ruhu ile yapıldığını söyledi (Zekeriya 4:6). Kardeşlerim, bu ders ailenizin güvende olması ya da sizin bereketlerinizi almanız için son derece önemlidir. Rab’bin ruhu anlayışınızı açtığınızda istediğinizi dileyin. Rab yüreğinize konuştuğunda bu peygamberlik doğrulanacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares