Günün Mesajı

27/06/2018 - LANETTEN BEREKETLENMEYE

RAB’bin Malaki aracılığıyla İsrail halkına bildirisi.

Malaki 1:1

Rab’bin mesajının tam olarak aktarılması gerekir; bu yüzden sadece bereketlerden söz edemeyiz. Görevimiz insanların kutsal bir yaşam sürme sorumluluklarıyla ilgili düşünmelerini sağlamaktır. Tüm Hristiyanların sahip olması gereken kutsallık ile ilgili konuşmayanlar Rab’bin işini sorumlulukla yapmamış olur.

 

‘Pratik Müjde’ öğretileri Rab’bin Sözüne tamamen bağlı olanlara çekici gelmez. Eski zamanlardaki baş kahinler kirli yiyecekleri ve kör hayvanları Rab’bin sunağına sunarlardı ama Yüce Rab bunun yanlış bir tavır olduğunu söylerdi (Malaki 1:7-8). Aynı zamanda kapının onlar için kapalı olduğunu söylemiştir çünkü Rab bu insanların sunduğu her sunuyu kabul etmez. Aynısı bugün Rab’bin sunağına gelişigüzel sunular sunanlar için de böyledir. Rab sunularımız aracılığıyla yüceltilmeyi ister, ama onları önceden kontrol etmeliyiz. Sunularımız onu ve onun işini gerçekte sevip sevmediğimizi gösterir. Sunularımız her şeyin sahibi olan Rab’be asla hakaret etmemelidir.

 

Babamızın masası kutsaldır: orada ruhumuz için yiyecek ve düşmanı yenmek en için güç bulabiliriz. Rab’bin masasına değer verdiğimizde ve onu hoşnut ettiğimizde Rab önümüzdeki engelleri kaldırır ve amaçlarımıza ulaşmamıza izin verir. Çünkü onun önünde, onun isteğini yapıyoruzdur.

 

Bugün birçok adam eşine karşı sadakatsizlik ediyor. Peygamber Malaki Yüce Rab tarafından onları azarlamak ve Rab ile anlaşmalarını yenilemeye çağırmak için kullanılmıştı. Rab bize boşanmayla ilgili görüşünü zaten açıklamıştır: Rab ondan nefret ediyor (Malaki 2:16). Bu yüzden evli bir çiftin birlikteliklerinin her açıdan sonsuz olduğunu anlaması gerekiyor.

 

Nişanlılara gelince; Malaki bu konuyla ilgili en çok kullanılan peygamberdi. Aslında ondalıkla da ilgili Malaki kadar kimse konuşmamıştır. Ondalık zenginleşmemiz için çok önemli bir role sahiptir. Gelirimizin yüzde onunu Yaratıcımıza vermediğimizde ondan çalmış oluruz çünkü her şeyin sahibi odur. Malaki Rab’bin bir buyruğu olarak ondalıklarını vermeyenlerin lanet altında olduklarını da söylemiştir. Sadık olanlar için ise göksel pencerelerin açık olacağı, Rab’bin onların üzerine sayısız bereket dökeceğini söylemiştir (Malaki 3:6-12). 

 

Bu öğretilerin yanı sıra peygamber aynı zamanda Rab’be kulluk edenlerin etmeyenlerden farklı olmaları gerektiğini de söylemiştir. Birçokları bunu yanlış anlıyor çünkü Rab’be kulluk etmenin dindarlıkla ilgisi yok; bu sadece Sözü uygulamakla ilgili. Çarmıhta kendilerine sağlanan bu bereketlere erişemeyenler Rab’bi utandırmaktadırlar. Çünkü çocukları kutsal, sağlıklı, zengin ve mutlu olsunlar diye her şeyi ayarlayan odur. Kardeşlerim, görevimiz bütün bu iyi şeylerin tadını çıkarmaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares