Günün Mesajı

28/06/2018 - NE BÜYÜK SORUMLULUK!

Dünyanın ışığı sizsiniz. Tepeye kurulan kent gizlenemez.

Matta 5:14

Hristiyan olmak güzeldir, ama sorumluluğumuz da büyüktür. Biz Rab tarafından dünyaya konulan ışıklarız; öyle ki herkes Rab’bin yolunu görebilsin ve günahlı yollardan uzak durabilsin. Eğer ışığımızın parlamasına izin vermezsek diğer insanlar iyi olanı göremezler. Diğer yandan, eğer Rab’bin sözünün öğütlediğini yaparsak kuşağımıza en iyi yardımı yapmış oluruz. Yüce Rab’bin bizden beklediği budur.

 

Tavırlarınızla komşunuzu hayal kırıklığına uğratmamak için dikkatli olun. Her koşulda Rab’bin size ışığınızın parlamasını buyurduğunu unutmayın. Görevinizi yerine getirerek günahkarların tövbe etmesine, kararsızların sağlam durmasına, sıkıntı çekenlerin kötülüklerden kurtulmak için yapmaları gerekeni anlamasına yardımcı olursunuz. Birçok insanın aklını karıştıran ve onları aldatan zenginliğin sunduklarıyla aldanmayın. Rab’bin lütfu başarılı olmak için ihtiyacınız olan tek şeydir.

 

Rab bir insanı bereketlemek için başka bir yol kullanmaz; kim olurlarsa olsunlar fark etmez. Rab’bin melekleri insanları bereketlemek için her şeyi yapmaya hazır olsalar da başarılı olamazlar; çünkü Rab’bin yolu bellidir. Bizim ayrıcalığımız da bu; Babamızın istediği herkesi onun ayaklarına getirmek. Rab kollarınızın insanlara sarılmak için açılmasını, ellerinizin şifa vermesini, ağzınızdan ve yüreğinizden sevgi taşmasını istiyor.

 

Kardeşlerim, her zaman duruşunuzun farkında olmalısınız. Rab sizi kendi varlığının bir uzantısı olarak görüyor. Her zaman insanların ihtiyaç duyduğu ışık olmaya gayret gösterin. Düşmanın bundan farklı yollara sapmanız için sizi etkilemesine izin vermeyin; koşullar ne olursa olsun fark etmez. Saldırıya uğrasanız bile asla karanlıkta tutsak olanları kurtaran ışık olduğunuzu unutmayın. Rab yaptığınız tüm iyilikler için sizi ödüllendirecek.

 

Denenmeniz ne kadar zor olursa olsun parlamayı bırakmayın. Hiçbir şey tesadüfen olmaz ama Rab her şeyi görür ve hoş olmayan şeylerin neden gerçekleştiğini de bilir. Görevinizi yerine getirmeyi ihmal etmek akılsızlık olur. Mısırlı Yusuf eğer ışığını parlatmasaydı halkı açlıktan kırılırken onlara yardım edemezdi.

 

Rabbimizle yüz yüze geleceğimiz bir gün olacak. O gün ona sadık olan herkes ödüllendirilecek. Ama ona sadık olmayanlar büyük kayıplar yaşayacaklar. Sonsuz yaşamınız için çalışın. Bu Rab’bin planını gerçekleştirme zamanıdır. Yaptığınız her şeyin ödülünü alacağınız günde onaylanmanız için dua ediyorum.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares