Günün Mesajı

29/06/2018 - PES ETMENİN FAYDASI NEDİR?

Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.

Matta 5:18

Rab’bin ağzından çıkan sözler Yüce Rab’bin güçlendirişini taşırlar. Rab her durumun üstünde egemendir. Sadece Kutsal Yazılarda yazılı olanlar değil, onlardan edindiğimiz anlayışlar ve dikkatimizi çeken noktalar da böyledir. Rab’bin bize açıkladıkları onun vaatlerini gerçekleştirme gücüne sahiptir. Bu yüzden Rab’den duyduklarına kulak verenler ve Mesih’te duruş alanlar geçmişteki kardeşlerimizin yaşadıkları aynı şeyleri deneyim ederler. Onlarla bugünkü birçok insanın arasındaki tek fark onların Rab’bin Sözünü olduğu gibi kabul etmiş olmalarıdır.  

 

Rab’bin Sözü İsa Mesih’in kendisidir. O Rab’bin beden almış sözüdür ve biz onu böyle bilmeliyiz. Yeryüzünde Rab’bin sözünü yok edebilecek ya da onun etkinliğini durduracak bir güç yoktur. Söz sonsuzdur, yenilmezdir ve her konuda rakipsizdir. Eğer Rab konuştuysa her şey onun kontrolünde demektir. 

 

Rab’bin onayladığı hiçbir şey geçersiz olmaz. Onun Sözü karanlığı yenen ışıktır. İçinde o mesajın pratiğe dökülmesi için gereken gücü de barındırır. Göksel mesaja inandığımızda Rab’bin etkin olması için yolu açarız. Her şey ortadan kalkacak ama Rab’bin Sözü ortadan kalkmayacak. Rab Kutsal Yazılarda sizinle ilgili ne diyor diye bakın ve ona inanın. Rab’bin elinin hayatınızda sizin için çalıştığını göreceksiniz. Rab Sözü ne ise odur. Sözünü verdiği her şeyi yapacaktır.

 

Birçok Hristiyan aynı hatayı yapıyor. Sadece zorlukları görüyor. Kardeşlerim, insan aklınızla Rab’bin Sözünde size açıklanan Tanrısal gücü ölçmeye çalışmayın. Rab’bin Sözü yücelerden gelir ve bu yüzden sizi yenmeye çalışan her türlü güçten daha güçlüdür. Şeytanın sizi utandırmasına izin vermeyin. Size Rab tarafından gönderilen Sözde savaşlarınızı kazanmak için ihtiyacınız olan tüm gücü bulacaksınız.

 

Biz verdiğimiz sözleri unutabiliriz ama Rab asla bunu yapmaz. O ağzından çıkan her sözü onurlandırır. Hiçbir şeyi öylesine söylemez. Verdiği hükümler etkili bir şekilde, her yerde ve her koşulda çalışır. Sizinle ilgili söylediği her şey de bugün, bu an gerçek olabilir.

 

Yaşadığımız çağ bize çok umut vermelidir çünkü Rab’bin sözünden aldığımız anlayış insanların geçmişte bildiklerinden çok daha fazladır. Rab ağzından çıkan sözle gökleri ve yeri oynatır. Rab’bin planındaki yerinizi alın. Korkusuz ve cesur olun. Şüphesiz ki en iyi olanı daha görmediniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares