Günün Mesajı

01/07/2018 - RAB’BİN İSTEĞİNİ YAPMANIN ÖNEMİ

İsa haberi getirenlere şöyle karşılık verdi: “Annemle kardeşlerim, Tanrı’nın sözünü duyup yerine getirenlerdir.

Luka 8:21

Rab çocuklarına en büyük ayrıcalığı sunmuştur: onun işini yapma görevi. Rab onun çocuklarına bir bardak su getirenlerin bile ödülsüz kalmayacağını söyledi. Rab’bin hizmetinde olanlar ve Rab’bin gözünde iyi olanı yapanlar gökteki ruhsal güçler tarafından da, melekler tarafından da, kötü ruhlar tarafından da saygı görürler. Kötü ruhlar Yüce Rab’bin kullandığı insanları tanırlar ve ağızlarını açıp İsa’nın adını kullanmalarından korkarlar.

 

Şeytan Müjdeye döndüğümüz an bize zarar verme gücünü kaybettiğinin farkındadır. Ama yine de bizi ayartabilir. Bizi Rab’bin planından uzaklaştırmak için kendi tekliflerini kullanır ve elinden geleni yapar. Onun isteklerine kapılmamak için dikkatli olmalıyız çünkü ona kulak verenler şüphesiz Rab ile olan paydaşlıklarını yitirirler. Sadece zina gibi günahlar ile değil, aynı zamanda hukuksuz iş teklifleri, aile sorunları ya da çekici gelen kötü yollar ile de şeytan tarafından ayartılırız.

 

Birçok Hristiyan aynı hatayı yapıyor, sadece Rab’bin Sözünü duymakla yetiniyor. Rab’bin sesini duymaktan hoşlanıyorlar. Rab’bin hareketleri onları ağlatacak kadar etkiliyor. Ama ondan öteye gitmiyorlar. Kardeşlerim, bizim Rab’bin bize gösterdiklerini yapan kişiler olmamız gerekiyor. Rab bize amaçsız yere hiçbir şey açıklamaz. Bize söylediği her şey son derece önemlidir ve insanlık için olan büyük planının bir parçasıdır. Basit bir şifa eylemi onu duyanların imanlarını artıracağından büyük bir değerdedir. Bu yüzden onu önemsiz görmeyin. Rab’bin sesini her duyduğunuzda, Söz aracılığıyla Rab’bin hayatınız için ne istediğini anladığınızda, derhal onunla ilgili harekete geçmelisiniz. Rab’bin gücü ona inandığımızda hayatımızda etkin olur ve onun açıkladıkları böylece hayatımızda gerçekleşir. Rab’bin gücü inandığımızda ve kararlı olduğumuzda harekete geçmeye hazırdır.

 

Kim Rab’bin ailesinin bir üyesi olmayı istemez? Herkes iter değil mi? Bu mümkün! Tek yapmanız gereken Rab’bin sözüne kulak vermek ve Rab’bin isteğini Rab’bin size söyledikleri uyarınca hayatınızda uygulamaktır. Rab’bin söylediklerini uygulamaya karar verdiğinizde ruhsal dünyaya artık Rab’bin ailesine ait olduğunuz uyarısı gider. Rab’bin çocuklarından biri tehlikedeyken öylece bekleyeceğini mi sandınız?

 

Rab’bin halkının bir üyesi olmaktan daha büyük bir ödül yoktur. Bu ayrıcalık Rab’bin işini yapmak için gereken imana sahip olan herkes için erişilebilirdir. Rab kötü bir Tanrı değildir, bu yüzden dünyada gördüğünüz yönetici ya da patronlar gibi isteklerinizi göz ardı etmezler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares