Günün Mesajı

02/07/2018 - KALICI YİYECEK

Geçici yiyecek için değil, sonsuz yaşam boyunca kalıcı yiyecek için çalışın. Bunu size İnsanoğlu verecek. Çünkü Baba Tanrı O’na bu onayı vermiştir.

Yuhanna 6:27

Aldığımız akademik eğitim iyidir ve yaptığımız her şey için gereklidir. Üniversiteden mezun olduğumuzda iş dünyasında bir rekabet avantajı kazanmakla kalmaz, aynı zamanda dünyaya bakışımızı da genişletiriz. Ama insanlar öldüklerinde ünlü yazarların kitaplarında buldukları teorileri mezara götürmeyecekler çünkü ölüm maddi dünyanın sonudur.

 

Rab’bin sözünden öğrenenler için ise bunun tersi geçerlidir. Kutsal Yazıları okuduğumuzda edindiğimiz anlayış bizi asla terk etmez, sonsuza dek bizimle kalır. Eğer İsa bize bu yiyecek için çalışmamızı söylediyse cennette onunla birlikte yaşayacak olanların buna ihtiyacı olduğunu bildiği içindir. Bu yüzden efendimizin öğüdüne kulak vermeli ve ondan devamlı daha fazla öğrenmek için elimizden geleni yapmalıyız.

 

Bu yiyecek Rab tarafından verilir ama onu almak bize bağlıdır. Bununla ilgilenmeyenler ya da onu almak için çalışmayanlar onu alamazlar. Sonsuz yaşamda kalıcı olacak yiyeceği almak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz; o halde neden elimizden geleni yapıp ondan daha fazla almıyoruz? Eğer onu almazsak sonsuz yaşamda bu yiyecekten mahrum kalacağız. Eğer bu yiyecek gerekli olmasaydı kurtarıcımız bu amaçla çalışmamızı bize buyurmazdı.

 

Rab çalışanları belediğini söylüyor. Bazılarının hiç çabalamadan bu yiyeceği alacağını söylemiyor. Bu da İsa’nın bizi izlediğini ve ne yaptığımızı ya da ne yapmadığımızı gördüğünü gösteriyor. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda İsa bizi sonsuz yiyecekle ödüllendirir; ama eğer ihmalkar ya da tembel olursak hiçbir şey alamayız.

 

Göksel Babamız İsa’ya bize bu yiyeceği vermesi için onay vermiştir; yani onu sırf merak ettiğimiz için almak istememeliyiz. Tam tersine, onu ciddiyetle almalıyız çünkü bize onu vermesi için İsa meshedilmiştir. Rab’bin bu değerli öğüdüne kulak vermeyenler şüphesiz ki sonsuza dek pişman olacak. Sadece buna ilgi gösterenler ve onu almak için ellerinden geleni yapanlar başarılı olacaklar.

 

Efendimiz ona inananın onun yaptığı işleri yapacağını söylemiştir (Yuhanna 14:12). Bu yüzden de onun yaptığı işleri yapmanın yollarını ve aynı meshedişi aramalıyız. Rab tarafından onaylanmak için çalışın. Rab insanların zihinlerini açmanız için sizi güçlendirecek. Elbette sadece onun yapabileceği şeyler de vardır; ama insanları ona götürdüğümüzde sonsuz gerçek onları da aydınlatır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares