Günün Mesajı

03/07/2018 - İSTEMEYE DEĞER ŞEYLER

Bunun üzerine Onikiler, bütün öğrencileri bir araya toplayıp şöyle dediler: “Tanrı’nın sözünü yayma işini bırakıp maddi işlerle uğraşmamız doğru olmaz.

Elçilerin İşleri 6:2

Rab’bin işini yapmak bir Hristiyan için nefes almak gibi olmalıdır. Bu dünyada en çok istediğimiz şey olmalıdır çünkü Rab ile iş birliği yapmamak sadece akılsızlıktır. Bir insanın yapabileceği en iyi şey nedir? Yaratıcının varlığıyla ilgili bir şüphe olmadığına göre en iyisi onun isteğini yapmaktır çünkü hepimiz bir gün Babanın önünde duracağız ve bize verdikleriyle ne yaptığımızın hesabını vereceğiz. Bize verdiği armağanlar ve boşa harcadığımız fırsatlarımız için hesap vereceğiz.

 

Rab’bin Sözünü duyurma hizmeti en büyük hizmettir ve müjdeyi duyurduğumuzda Rab’bin ağzımızı kendi aracı olarak kullanmasına izin veririz. Hiç şüphe yok ki o kullandığı insanlara iyi bakar ve onu ödüllendirir. Sık sık sözü kürsüden ya da doğrudan kişisel olarak duyuruyorum. Rab o anda bilmem gereken şeylerin cevaplarını bana veriyor. Eğer bu dünyada istemeye değer bir şey varsa bu da Rab’bin sözünü duyurmaktır. Hiçbir şey Rab’bin mesajını aktarma ayrıcalığıyla kıyaslanamaz.

 

Müjdeyi duyurma hizmetimiz tıpkı bir şeye tadını veren tuz olmak gibidir (Matta 5:13). Bu hizmet topluluğumuzu bozulmaktan kurtarır. Eğer dünya hala ateşle kavrulmadıysa bu Rab’bin çocukları hayatlarını sözü duyurmaya adadıkları ve Tanrısal sevgi hakkında konuşmaktan hiç vazgeçmedikleri içindir. Diğer işler ve kariyerler de önemlidir; çöp toplayıcısı sokakları temizler ve çöpleri toplar, çiftçi yiyeceğimiz ürünleri eker ve biçer, doktorlar harika işler yaparlar, ama bir insanın yapabileceği en faydalı şey Rab’bin Sözünü duyurmaktır.

 

Şüphe yok ki zamanlarını ve yeteneklerini müjdeyi duyurmak için kullananlar bolca ödüllendirilirler. Bunu bir düşünün! İnsanın canı dünyasal tüm zenginliklerden daha değerlidir; bu yüzden bir can kazanan kişi en iyi yatırımı yapmış olur. Bu dünya hakkında kaygılanmayın, sonsuz mutluluğunuz için çalışın.

 

Rab her şeyi yaratandır (Yaratılış 1). O farklı bir insan ırkı da yaratabilirdi. Hiç zayıflığı olmayan bir ırk yaratabilirdi. Ama bizi bu halimizle sevdi ve bizi kurtarmayı seçti. Kardeşler, bu asla anlayamayacağımız bir sevgidir. Rab’bin hayatlarımız için harika bir planı var ve bu yüzden mutluluğumuzu cepte görmemeliyiz. Yoksa Yüce Rab’den yoksun olarak sonsuz yaşamda hep acı çekersiniz.

 

Düşmanımız Rab’bin çocuklarını ona sadık kaldıklarında alabilecekleri ödüllerden mahrum bırakmak için birçok hile yapabilir, ve biz onları fırsat olarak görebiliriz. Müjde işine daha çok dahil olun. Mutluluğunuz kararlarınıza bağlıdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares