Günün Mesajı

04/07/2018 - EŞİNİZİN ÖNEMİ

Ama fuhuştan ötürü her erkek karısıyla, her kadın da kocasıyla yaşasın.

1. Korintliler 7:2

Adem’in günahıyla şeytan dünyaya geldiğinden beri dünyada fuhuş var. Dünyanın bazı yerlerinde daha çok görülse de her yerde mevcut. Yukarıdaki ayette elçi Pavlus herkese evlenmeyi öğütlüyor. Rab erkeğin babasını ve annesini bırakıp bir kadınla aile olacağını söyler (Markos 10:7). Kutsal Yazılarda bahsi geçen 144 bin kişi gibi bekar kalma armağanını alanlar dışında herkesin evlenmesi beklenir.

 

Bu yüzden bekar birinin yapabileceği en bilgece şey ruh eşini aramak ve evlilik yoluyla onunla birlikte olmaktır. Kimse evlilik içindeki ilişkilerinden ötürü günah işlemez çünkü evlilik Rab tarafından bereketlenmiştir. Kutsal Kitabın bu buyruğunu hor görenler benliği dinlemiş olurlar. Bugünlerde ev geçindirmenin çok maliyetli olması birçok insanın bekar kalmasının nedeni gibi görünebilir ama bu sadece bir mazerettir çünkü Söze bağlı kaldığımızda Rab ihtiyacımız olan her şeyi karşılar. İnsanların bağlılık sözü vermemek için kullandıkları bir başka mazeret de gördükleri başarısız evliliklerdir. Ama en iyi şey Rab’bi dinlemektir.

 

Evlilik Rab’bin yarattığı bir kurumdur. Erkeği ve kadını yaratan Rab verimli olmamızı ve çoğalmamızı buyurmuştur. Evlilik iki insanın tek beden olduğu bir gizemdir (Markos 10:8). Bir çiftin ilişkisine girenlere yazıklar olsun! Zina edenler büyük bedeller öderler! Sadakatsiz bir eş de sonsuza dek pişmanlık duyar ama çok geç olur (Süleyman’ın Özdeyişleri 6:32-35).

 

Evli çiftler birbirlerini ihmal etmemeye dikkat etmelidirler. “Bunu sevmiyorum” cümlesi evli bir çifte uygun değildir. Eğer eşlerden birinin bir sağlık problemi varsa doktora görünmelidir çünkü evliliği cinsellikten mahrum bırakmak Rab’bin sözü tarafından yasaklanmıştır. Bunun tek istisnası dua için ayrılan zamanlardır (1. Korintliler 7:5).

 

Rab’bin sözünün yasakladığı hiçbir şeyin Rab’bin kulları tarafından uygulanmaması gerekir. Eşlerden biri Kutsal Yazılar tarafından yasaklanan bir şey yapmak istediğinde diğeri dua edip onunla konuşmalıdır. Kutsal Kitap evlilik yatağının lekelenmemesi gerektiğini söylemiştir (İbraniler 13:4). Ebeveynlerimizin yaşadıkları cinsel deneyim bizi bu dünyaya getirdi. Bu günahlı değil, kutsal ve değerli bir ilişkidir.

 

Zina, yani evlilik dışı ilişki ise Rab’bin sözünde yasaklanmıştır. Bu ister evli başka biriyle, ister bekar biriyle yapılsın aynıdır. Kutsal Yazıların ayıpladığı bir başka şey de fuhuştur; o da bekar insanlar, dullar, eşlerinden ayrılmış ya da boşanmış olanlar arasındaki evlilik dışı ilişkidir. Hem zina hem de fuhuş yapanlar Rab’bin egemenliğine giremez ve ikinci ölümü yaşarlar (Vahiy 21:8). Eşcinsel ilişki yaşayanlar da sonsuz lanetle lanetleneceklerdir (1. Korintliler 6:10).

 

Kardeşler, evlenin ve Kutsal Kitabın ilkelerine göre yaşayın çünkü fuhuş insanları yozlaştırır ve çıldırtır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares