Günün Mesajı

06/07/2018 - RAB’BİN LÜTFU GERÇEKTİR

Müjde, onu işittiğiniz ve Tanrı’nın lütfunu gerçekten anladığınız günden beri aranızda olduğu gibi, bütün dünyada da meyve vermekte, yayılmaktadır.

Koloseliler 1:6

Mesih’in mesajı iyi haberi insanlara duyurmaktır; iyi habere aynı zamanda Gerçeğin Müjdesi de denir. İnsanlara iyi haberi, yani Gerçeğin Müjdesini duyurma konusunda çekingen davranmamalıyız. Söz güçlüdür ve onda hata yoktur. Eğer öğrettiğimiz mesajda bir zayıf nokta varsa elimizdeki kapasiteyi görmezden geliyoruz demektir. Çünkü İsa Mesih’in mesajına ve gücüne sahibiz; İsa dünyadaki hizmeti süresince bu mesajı duyurmuştu.

 

Rabbimiz öğrencilerine dünyanın her köşesine gidip Rab’bin değerli sözünü duyurmalarını söylemişti (Markos 16:15). Ama İsa’nın buyruğuna sadık kalmayan birçokları kendi öğretilerini uydurdu ve İsa’nın müjdesini ölü, kötü niyetli bir dine çevirerek Mesih’in yaptığı işten tamamen uzaklaştı. Köklerimize dönmeli ve o bilgiyi dünyanın her yerindeki insanlara ulaştırmalıyız.

 

Rab’bin sözü meyve verir. Tek yapmamız gereken Kutsal Yazıların öğretilerine sadık kalmak, onun mesajını aktarılması gerektiği gibi aktarmaktır. Böylece mucizelerin gerçekleştiğini göreceğiz. İnsanlar iman edecek Rab’bin işi Hristiyan hizmetinin ilk günlerindeki gibi yayılacak. Müjde Koloseliler arasında da meyve veriyor ve gelişiyordu. Aynısı bizim toplumumuzda da olmalıdır; yoksa İsa’nın bize yapmamızı söylediği şeyi yapmıyor oluruz.

 

Koloseli kardeşler çok ayrıcalıklıydılar çünkü Söz aralarında meyve veriyordu. O günler harika günler olmalıydı çünkü Rab’bin gücü onların arasında serbestçe hareket ediyordu. Eğer bize söyleneni yapar ve Rab’be bağlı kalırsak aynı mucizelerin bizim aramızda da gerçekleştiğini görürüz. Eğer insanların günah işlediklerini, hastalandıklarını, birbirlerini öldürdüklerini ya da başka yanlışlar yaptıklarını görüyorsak, Rab’bin sözünün meyvelerini vermesine izin vermeliyiz.

 

Müjde duyurulduğu ve kabul edildiği anda hemen meyvelerini vermeye başlar. İsa’nın yaptığını yapanlar onun aldığı sonuçlarının aynılarını alırla. Ama farklı davranmakta ısrar ederlerse farklı sonuçlar alırlar. Dünya Rab’bin gerçek çocuklarının kendilerini göstermelerini umuyor, bunun için yakarıyor ve bunun için aç.

 

Rab’bin lütfu gerçekte etkin olur. Bu yüzden her türlü kötülükten kurtulmak istiyorsanız gerçeği bilmelisiniz çünkü Rab sadece gerçeği bilerek özgür kalacağımızı söyledi. Eğer başkalarının da gerçeği bilmesini sağlarsak o zaman gerçekten özgür bir toplum oluruz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares