Günün Mesajı

07/07/2018 - KISKANÇLIĞIN SİZİ ELE GEÇİRMESİNE İZİN VERMEYİN

Bunu işittiğimiz günden beri biz de sizler için dua etmekten, tam bir bilgelik ve ruhsal anlayışla Tanrı’nın isteğini bütünüyle bilmenizi sağlamasını dilemekten geri kalmadık.

Koloseliler 1:9

Koloselilerin başarısı her yerde duyulmuştu. Bunun aksi mümkün değildi çünkü Rab’bin sözüne kulak verip onu hayatlarında uygulayanlar şüphe yok ki İsa’nın ve elçilerinin kullandığı aynı Tanrısal güçle hareket ederler. Bu dünyanın her yerinde Sonsuz Tohuma dokunan herkes için böyledir. Rab’bin gücü eğer hayatınızın bir alanında dua etmenize rağmen etkin olmuyorsa, o zaman gözlerinizi açmalı ve Rab’bin etkinliğine neyin engel olduğunu fark etmelisinizdir. Belki de Sözün gerçekten etkili olması için yapmanız gerekenler vardır.

 

Bu kardeşlerin imanlarının sonuçları birçok yerde duyulmuştu ve bu sayede birçok başka insan da çarmıhın güzel mesajını duymayı ister olmuştu. Aynısı bugün de olmalıdır yoksa milyarlarca canı kaybederiz. İsa Mesih’i izleyen kalabalıklar onun yaptıklarını görmüş ve duymuştu. Bizim kuşağımızdan da hangi ulustan olursa olsun tüm insanlar Koloselilerin sahip olduğu avantaja sahip olmalıdır. İsa’nın kilisesinin bu gerçeğe uyanması gerekiyor.

 

Kıskançlık birçok dini çevrede yaygındır; özellikle de Rab halkını işaretler, mucizeler ve harika işler göstermek için kullandığında kıskançlığı görürsünüz. Ama bunun hiç olmaması gerekiyor çünkü önemli olan Rab’bin işini kimin yaptığı değil, Rab’bin yaptığı iyileştiren, kurtaran ve günahları bağışlayan iştir. Rab’be ait olanların Rab’bin işinin yapıldığı her yerde bunu gördüklerinde sevinmeleri gerekir. Hristiyan kardeşler arasında kutsallığa aykırı hikayeler duymak üzücüdür.

 

Pavlus kendi grubundaki görevlileri ve pastörleri toplayıp Rab’bin Koloseli kardeşleri daha fazla kullanması için dua etmişti. Biz de aynı şeyi yapmalıyız. Babamız lütfunu bazı iman hareketlerine neden döktüğünü biliyor. Ama eğer birisi kıskançlık ya da başka bir karakter kusurunun kontrolüne girip zulüm yapar ya da bu hareketlerdeki insanlar hakkında kötü konuşmaya başlarsa, bu kişiler bizzat Yüce Rab’be karşı günah işlediklerinin farkına varmalıdırlar.

 

Elçi onların Baba’nın isteğinin bilgisiyle dolmaları için dua ediyordu. Bu Rab’bin halkındaki herkes için böyle olmalıdır. Rab’bin işi eğer Rab’bin kullandıkları onun ilahi isteği hakkında bilgisiz kalırsa sekteye uğrar; bunun sonucunda da düşman en tuhaf tavırlarla bu işe zarar verebilir. Dikkatsiz olanlar kendilerini övmeye başlayabilir, o işte en iyinin kendileri olduklarını düşünebilirler. Ama herkesin bilgeliğe ve ruhsal zekaya ihtiyacı vardır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares