Günün Mesajı

09/07/2018 - KÖTÜ YOLDA DİRENMEK

Yatağında bile fesat düşünür, olumsuz yolda direnir, reddetmez kötülüğü.

Mezmurlar 36:4

Rab’bin evinde kendilerini kötü ruhlara teslim etmiş insanlar görmekten daha üzücü bir şey yoktur. Böyle insanlar Rab korkusunu yitirirler ve her şeyi yapabilirler. Bazıları geri döndürülemez noktalara ulaşır. Kardeşler, ayartı herkesin yaşadığı bir şeydir; bu yüzden düşmanın aldatıcı konuşmalarına inanmamak için dikkatli olmalı ve dua etmeliyiz. Kötü insanlar Rab’bin kullarının sendelediklerini görmekten keyif alırlar; ellerine geçen her fırsatta da buna katkıda bulunmak isterler.

 

Rab’bin sözüne saygı göstermek çok sağlıklı bir şeydir. Rab’bin sizi başka kardeşlerden daha alt bir kademede görevlendirmiş olması önemli değildir; önemli olan Rab tarafından verilen bir görevi yapmamızdır. Dünyaya bağlı yaşayan insanlar herkesi sosyal statülerine göre değerlendirirler. Ama bu Rab’bin işinde olmamalıdır. Görevleri fark etmeksizin herkes Rab’bin çocuğu olduğu için onurlandırılmalıdır.  

 

Kötülüğü reddetmeyenler her zaman hatayalar yaparlar ve bu şekilde ışıktan uzaklaşıp karanlığa yaklaştıklarını fark etmezler bile. Bir gün tüm yanlışlarından dolayı yargılanacakları günün geleceğini düşünmezler. Rab’den af dilemek ve Rab ile tekrar barışmak yerine şeytanın onları sürüklemesine izin verirler.

 

Kötülükten tiksinmemek Rab’bin bazı çocuklarının düştüğü bir hatadır. Rab’bi dinlemeyenler bu konuda en kötü seçimleri yaparlar. Her zamana Rab’be bağlı kalarak düşmanı hayal kırıklığına uğratırız. Bunun tersi de doğrudur; eğer kötülükten tiksinmezsek Babamızı hayal kırıklığına uğratırız. Eğer düşmanın tehditlerine kulak asarsak Babamızı üzeriz.

 

Işığın çocukları olarak karanlıktan gelen şeylerle ilgilenmemeliyiz. Eğer bunu yaparsak Rab’bin öfkesini uyandırırız. Hristiyanlar günahkarlarla yakınlaştıklarında sudan çıkmış balığa dönerler. Rab’bin ruhu içimizde yaşadığı için yalanın hakim olduğu yerlerde tuhaf hissetmemizi sağlar. Biz sadece Kutsal Ruhun hakim olduğu yerlerde yaşayabiliriz.

 

Şunemli kadın peygamber Elişa’nın evinin önünden geçtiğini gördüğünde onun Rab’bin adamı olduğunu görmüştü. Rab’be hizmet edenlerin adımları bile ona hizmet etmeyenlerinkinden farklıdır. Kutsal Ruhun bize verdiği tatmin bakışımıza, beden dilimize, yürüyüşümüze ve konuşmamıza yansır; bunlarla bizde yaşayan ruhu ifade ederiz. Rab’be hizmet eden biri davranışlarıyla diğerlerinden ayrılır!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares