Günün Mesajı

10/07/2018 - BİLGECE BİR ÖĞÜT

RAB’be umut bağla, O’nun yolunu tut,
Ülkeyi miras almak üzere seni yükseltecektir.
Kötülerin kökünün kazındığını göreceksin.

Mezmurlar 37:34

Rab’be umut bağlamamız buyuruldu; bunun anlamı Rab’bin bir vaadi bize açıklandığında ona inanmamız, Babamıza onu almak için dua etmemiz, gereğini yapmamız ve Rab’be şükretmemiz gerektiğidir. Eğer bu vaat hemen gerçekleşmezse sonucu görene kadar Rab’bi beklemeliyiz. Eğer Rab’bin cevabı gecikirse bereketin aslında bizim için olmadığını düşünmemeli, vaadimizden vazgeçmemeliyiz. Rab’bi beklemek, sözünü tutacağına inanıp Rab’be güvenmektir.

 

Babamızın bize açıkladıkları bereketlerimizi almak için izlememiz gereken yolu bize gösterir. Bunu hep aklımızda tutmalıyız ki söz her zaman bize açılsın. Ne zaman Rab’bin varlığına girmemiz gerekse, ister gece ister gündüz olsun, bu yolu kullanmalıyız. Rab’be ait olmayanlar bu yoldan geçemezler, çünkü o yolu açan Rab kutsaldır.

 

Bize vaat edilen ülkeyi miras almadan önce yükseltilmemiz gerekiyor. Bu yükseltme günahlarımızın bağışlanması, hayatlarımızı etkileyen ayartılardan kurtulmamız, ruhlarımızın arındırılması ve Rab’bin Kutsal Ruhu ile vaftiz olduğumuzda aldığımız meshediş aracılığıyla gerçekleştirilir. Yani bir başka ifadeyle, yeniden doğduğumuzda bizi artık Rab’den ayırabilecek hiçbir şey kalmaz; şeytanın üzerimizdeki tüm yetkisi artık kalkmıştır. Bu olduğunda göksel güçlerin önünde yükseltiliriz ve düşmanın bizi tutsak eden gücünü yenilgiye uğratırız. O zaman bize vaat edilen ülkeyi miras alabiliriz. Kardeşler, Rab’bin kendilerini yönlendirmesine izin verenlerin hayatlarında Rab’bin tüm vaatleri gerçekleşir.

 

Hristiyanların vaat edilmiş ülkeleri ruhsal bir ülkedir. Bu işlerin bizim kontrolümüzde olduğu, süt ve bal dolu bir hayattır. Rab’bin muhteşem vaatlerinin gerçekleştiği, Mesih’teki haklarımızı kullandığımız hayattır. Bu haklar ve vaatler Rab’bin tüm kullarına verilir.

 

Günahlı düşünceleri aklınızdan çıkarttığınızda ve kalbiniz tamamen Rab’bin kontrolünde olduğunda, Rab’bin sizi bereketlerle dolu bir dünyaya götüreceği vaadinin bir şaka ya da yalan olmadığını görürsünüz. Birçok insanı Müjdede mutlu ve zengin bir hayat yaşamaktan alıkoyan şey yalancı ruhları dinlemeleri ve onların yalanları yüzünden Babanın sözünü vermediği şeylere inanmalarıdır. Mesela Rab mutluluğunuz için eşinizi öldürüp bir başkasıyla evlenmenizi söylemez. Rab sizi ve tüm ev halkınızı kurtaracağına söz vermiştir (Elçilerin İşleri 16:31).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares