Günün Mesajı

11/07/2018 - DOĞRU OLMAYANLARIN HATALARI

Yetkin adamı gözle, doğru adama bak,
Çünkü yarınlar barışseverindir.

Mezmurlar 37:37

Doğru bir insanın geleceği bereketli olur. Ama Rab’bin gözünde doğru olmayanların ve komşularına doğru davranmayanların gelecekleri olmaz. Rab’bin bir kulu doğru olmadığında, karanlık o kişinin üzerinde zafer kazanır. Bazı Hristiyanlar düşmanın hayatlarında çalışmasına izin veriyorlar ve bunun ne kadar yanlış olduğunu fark etmiyorlar. Eğer yüreğiniz yanlış bir şeyi istiyorsa, gözleriniz günahlı işler görmek istiyorsa, ağzınız yalan yanlış konuşuyorsa, hayatınızda böyle kötülükler varsa, Rab’be yönelin ve tövbe edin. Doğru kişi Rab’bin sözünün yönlendirişini izler ve Rab’bin buyruklarını yerine getirir, asla onları bırakıp sağa sola sapmaz (Yeşu 1:7). Doğru kişi en sevdiği kişilerin yararına olsa bile yanlış yapmaz.

 

Hepimizin bu dünyadan ayrılma zamanına kadar bir geleceği var. Rab bu dünyada onun isteğini gerçekleştirmemiz için yaşamamıza izin veriyor. Rab’bin buyruklarını yerine getirmek için elinden geleni yapmayanların gelecekte iyi günleri olmaz. Dikkatsiz olanlar ve Rab’bin kendilerine söylediklerini dinlemeyenler ise yardım istemek için göklere yalvarsalar bile yardım alamazlar.

 

Birçok insan hayatlarındaki sıkıntıların dikkatsiz davranışları yüzünden başlarına geldiğini fark etmiyor. Eğer Rab’bi arasalardı karanlık işler onların ya da ailelerinin hayatlarında etkili olamazdı. Ama tehlikeleri sezemeyen hayvanlar gibi kendileri için kurulmuş tuzakları fark edemiyorlar. 

 

Babamız herkes için esenlik dolu bir gelecek planlamıştır; ama günah işleyenler son derece zor zamanlar yaşamalarına sebep olacak işler yapıyorlar. Rab’bin kendisine sadık olanlar ve onların aileleri için planı en iyi plandır. Tek yapmanız Rab’bin gözünde doğru ve yetkin olmaktır; Rab’bin planı hayatınızda gerçekleşecektir.

 

Kardeşlerim, Rab ile alay edilmez; insan ne ekerse onu biçer (Galatyalılar 6:7). Rüzgar eken fırtına biçer. İyi tohumlar ekenler iyi ürünler alırlar. Eğer Yüce Rab’be sadık olmaya ve hayatınızı onun sözünün ışığında yaşamaya henüz karar vermediyseniz bunu artık yapmaya başlayın. 

 

Neden mutlu olmak için çalışmıyorsunuz? Babanın size söylediklerini yapın; o zaman iyi ürünler biçersiniz ve sevdikleriniz de bereketlenir. Rab’bin buyruklarını izleyenler şeytanın saldırılarından etkilenmezler. Mutluluğa ilk adımı şimdi atın! Doğru ve yetkin olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares