Günün Mesajı

13/07/2018 - YANLIŞ KARAR

Karar verdim: “Adımlarıma dikkat edeceğim,
Dilimi günahtan sakınacağım;
Karşımda kötü biri oldukça,
Ağzıma gem vuracağım.”

Mezmurlar 39:1

Rab’bin halkının yaptığı en büyük hatalardan biri bir şeyi kendi uygun gördükleri şekilde yapmak, Rab’bin sözüne danışmamak, kendi doğru buldukları şekilde davranmaktır. Kendi aklımızın ürünü olan standartlar Baba’ya hizmet ederek yaşamanın ölçütü olamaz. Ebedi temel olan Rab’bin Sözü tarafından yönlendirilmeliyiz, kendi aklımız ya da esinimiz tarafından değil. Roma kilisesinin konseyi gerçekten o kadar uzaklaştı ki kendi başlarına bir din oldular. Aynı hataya bugün birçok müjdeci kilise de düşmektedir.

 

Hristiyanlar Rab’bi üzmemeleri gerektiğini bilmelidirler. Eğer Rab tavırlarınızı, kararlarınızı ve davranışlarınızı Sözünün ışığıyla desteklemiyorsa, yüreğiniz tereddüt etmelidir çünkü bu dünyada Sözden daha iyi bir temel yoktur. Bu olduğunda iyi olmayan yollar aramaya yönelebilirsiniz çünkü Rab’bi hoşnutsuz etmek istemediğiniz onu öfkeli, cezalandırıcı bir varlık olarak görüyorsunuzdur. Gerçekten uzaklaştığınızda zihniniz en çılgın ve tuhaf öğretilerle dolar, ama onlardan hiçbiri Yüce Rab’bi hoşnut edemez çünkü o insan tanıklığını kabul etmez (Yuhanna 5:34). İnsandan gelen övgüyü istemez (Yuhanna 5:41).

 

Dalgın bazı insanlar ‘bir süre saçımı kestirmeyeceğim’ gibi anlamsız sözler veriyorlar. ‘Bir süre eşimle yatmayacağım.’ ‘Sadece beyaz ya da mavi giyineceğim.’ ‘Et yemeyeceğim’. Bazı insanlar dizlerinin üstüne çöküp her gün saatlerce dua edeceklerine ya da aralıksız bir şekilde Kutsal Kitaptan belli bir sayfa okuyacaklarına yemin ediyorlar. Eğer siz de benzer şeyler yapıyorsanız Rab’den sizi affetmesini isteyin ve buna son verin çünkü böyle şeyler benliğin istekleridir.

 

Mezmur yazarı diliyle günah işlemekten korkuyordu ama Rab’bin sözünü konuşanlar asla yanlış yapmazlar. Sonsuz gerçeği ilan edenler yanlışa düşmez, kimseyi incitmez ve düşmana hayatında fırsat vermez çünkü kimseye bir borcu olmaz. Davranışları her zaman Kutsal Yazılara dayalıdır ve asla hata yapmazlar. Ama eğer Rab’bin sözüne aykırı kararlar verirseniz Rab’bi hoşnut etmezsiniz.

 

Burada belirtilmesi gereken bir başka önemli nokta da Rab’den uzaklaşmış, kötülük yapan ve onun buyruklarını dinlemeyenlere kulak vermememiz gerektiğidir. Ebedi gerçeği konuşmalı, ağzımızdan bu sözlerin çıkmasına engel olmamalıyız. Rab’be ait olanlar korkuya asla kapılmazlar ve Rab ile paydaşlığı olmayanlardan sakınırlar.

 

Hayatta en iyi şey ayıplanmadan yaşamaktır. Kutsal Kitaba saygı gösterenlerin hayatları Rab’bin varlığında Ebedi Söz tarafından yönlendirilir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares