Günün Mesajı

14/07/2018 - KÖTÜ GÜNLERDE NE YAPMALI?

Niçin korkayım kötü günlerde
Niyeti bozuk düşmanlarım çevremi sarınca?

Mezmurlar 49:5

Hayatımızda her şeyin kötü gidiyor gibi göründüğü zamanlar vardır. Bu yüzden Rab’bin Sözü bize kötü günlerden bahsetmiştir. Onlar için hazır olmalıyız ki karşılaştığımız zaman yüreğimizde onlarla ilgili korku duymayalım. Gerçek şu ki İsa Mesih tarafından bize düşmanın üzerinde bir güç verildi. Kötülükler çevremizi sardığında bu güç sayesinde hiç zarar görmeyiz. Bu ister ayartılar, ister denenmeler, ister en yakın arkadaşımızın ihaneti olsun fark etmez; imanda kararlı durun.

 

Peki ya bir şeytani saldırıyla karşılaşırsak? Rabbimizin zamanın sonuna kadar her gün bizimle olacağını söylediği vaadine tutunmalıyız (Mata 28:20). İşler zorlaştığında korkmamalıyız çünkü Rab her şeyi bilir. O her zaman bizimledir ve bizi kurtaracaktır. Düşmanımızın stratejilerinden biri bizi korkutmaktır çünkü korktuğumuzda akıllıca davranmayız. Rab’bin stratejisi bizi esenlikte tutmaktır; ama ancak onun sözüne bağlı kalırsak bunu yapacaktır.

 

Eğer düşmanımız hayatımızı işgal edip bizi mahvetmeye kalkışırsa Rab İsa’yı kullanarak bununla ilgili bir şey yapar. İsa ölüler diyarından şeytanı sonsuza dek yenilgiye uğratmış olarak ayrıldı. Bu yüzden hiçbir tuzaktan korkmanıza gerek yoktur. Bir denenme bazen üstesinden gelmesi zor görünebilir, ama Rab her zaman bizi kurtuluşa götürür.

 

Hayatınızda bir günah olup olmadığına bakmak için kendinizi yoklayın. Düşmanın ayartılarında bu kadar güçlü görünmesinin nedeni ellerimizin yanlışlarla kirlenmiş olmasıdır. Eğer siz de böyle bir durumdaysanız Rab’bin sözünün şu güvencesine sığının: eğer günahlarınızı itiraf ederseniz Rab merhametli olduğu için günahlarınızı bağışlar ve tüm yanlışlarınızdan sizi arındırır (1. Yuhanna 1:9). Babamıza içtenlikle günahınızı itiraf eder ve af dilerseniz Rab’bin aklayışı düşmanın hayatınızda kurduğu tüm kaleleri yıkacaktır.

 

İyi hazırlanın ve her konuda zaferli olun. Ruhsal savaşlarınızı kazanacağınızdan şüphe duyarak vermeyin. Kararlı ve özgüvenli olun; Rab’bi övün çünkü Rab her konuda zaferlilerden üstün olduğumuzu söyledi (Romalılar 8:37). İsa yapılması gerekeni yapmıştır: Şeytanı sonsuza dek yenmiştir. Şimdi siz de Rabbimizi överek üstünüze düşeni yapın.

 

Kötü günlerde korkuya kapılmamaya karar verin. Sizin için tuzaklar kuranın kötülüğü büyük görünebilir, ama Rab sizinle olduğu için kazanacaksınız. Rab her gittiğiniz yerde sizinledir ve sizi asla terk etmez (Yeşu 1:5).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares