Günün Mesajı

15/07/2018 - BAŞARINIZ KESİNDİR

Ne mutlu RAB’be güvenen insana,
Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana.

Mezmurlar 40:4

Rab çocuklarına her konuda zaferli olmaları için gereken tüm imkanları sağlamıştır. Başarınıza çok karar verilmiştir; ama yerine getirilmesi gereken üç yükümlülüğünüz vardır. Rab’bin sözünde açıkladıkları bu koşullar gerçekleştiğinde kendiliğinden olur. Kimse Kutsal Yazılardaki vaatlerin gerçekleşmesine engel olamaz.

 

Başarınızın gerçek olması için üç önemli gereklilik vardır: 1) Rab’be güvenin; 2) gururluya ilgi duymayın; 3) yalana sapana ilgi duymayın. Bu koşulları yerine getirenler yaptıkları işte kesinlikle başarılı olurlar. Ama bu koşullardan hiçbiri atlanmamalıdır.

 

1)           Rab’be güvenin –Kutsal ve Rab’be bağlı olduklarını kesin olarak bilsek bile asla bir pastörün imanına güvenemeyiz. Ne dedikleri önemli değildir. Savaşlarımızda başarılı olmak için yalnız Rab’be güvenmeliyiz.

 

 

2)           Gururluya ilgi duymayın –Rab’bin işinde çalışan birçok insan kibre kapılmaktadır. Bazıları kendilerini İsa’ya adadıkları ve Rab’bin bereketlerini gördükleri için kendilerini diğerlerinden daha iyi görmeye başlarlar. İşin aslını bildikleri halde böyle yaparak kendilerini düşmana teslim ettiklerini kabul etmezler. Onları özel kişiler olarak görenler de bereketlerini kaybederler.


 

3)             Yalana sapana ilgi duymayın –Bu uyarı İsa doğmadan bin yıl önce yapıldı. Mezmur yazarı yalana sapan insanlar olacağını söylemişti. Roma Kilisesinin tarihi bunu ispatlar niteliktedir çünkü sapkınlıkları nedeniyle Kutsal Kitap öğretilerinden oldukça uzaklaşmışlardır. Bugün müjdeci gruplar da kendi ‘yeni’ öğretileriyle geliyorlar ve Rab’bin lütfuna arkalarını dönüyorlar. Kardeşlerim, bunlardan hiçbirini kabul etmeyin çünkü Kutsal Kitap’ta yazılı olanlar yeterlidir.

 

Rab İsrail çocuklarına vaat edilen ülke ile ilgili bazı kısıtlamalar getirmişti. Belirlenmiş sınırı geçmemeleri gerekiyordu. Aynı şekilde Kutsal Yazılar da bizim sınırlarımızı belirler. Kutsal Kitap’ta yazılı olmayanlar Rab’den değildirler. Kimse Kutsal Kitabın sınırları içinde kalmazsa zaferli olamaz.

 

Vaat edilen ülke çok zengindir. Orada ihtiyacımız olan her şey vardır. Rab’bin isteğini gerçekleştirmemiz için gerekli olan her şey oradadır. Bu kaynakları keşfetmek istemeliyiz çünkü bu kaynaklar bol ve sonsuzdur. İhtiyacımız olan yönergeler Kutsal Kitap’tadır. Bu yüzden onları izleyin; başarınız sizi şaşırtacak çünkü ona çoktan hüküm verildi.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares