Günün Mesajı

21/07/2018 - Doktor Soares

“Döneklik etmedik,
Adımlarımız senin yolundan sapmadı.”

Mezmurlar 44:18

Bu utanç ve üzüntü dolu bir zamandı çünkü İsrail düşmanlarına yeniliyordu. Mezmur yazarı ulusun içinden geçtiği bu utanç verici durumu aktarırken bu yenilgilerin Rab’bin yardımı alınamadığı için görüldüğünü söylüyordu; çünkü insanlar Rab’bi unutmuşlar ve onunla olan anlaşmalarına sadık kalmamışlardı. Rab’bin sözüne karşı her zaman olumlu bir tavırla yaklaşmalıyız çünkü söz sayesinde Rab’bin iyiliğini hayatımızda görürüz. Her şeyin neden olduğunu anlamıyoruz, ama Rab’bi unutmak ve onunla olan anlaşmamıza sadık kalmamak asla Rab’bin bir kulunun aklından geçmemesi gereken şeylerdir. 

 

İsraillilerin yüreği döneklik etmemişti; yani vazgeçmemişlerdi. İçinden geçtiğiniz denenmenin ne tür bir denenme olduğu önemli değil; asla pes etmenizi söyleyen iç sesi dinlemeyin. Havlu fırlatma düşüncesine kulak verenler yükümlülüklerini terk ederler ve ruhsal temelleri de bunun sonucunda zayıflar. Düşmanla yüzleşme gücünü kendilerinde bulamazlar. Gizli kozları olanlar başarıya ulaşamazlar çünkü yürekleri sadık değildir.

 

Kimin karşınızda olduğu önemli değildir, pes etmeyi ya da koşulları asla düşünmeyin. Kabul edebileceğiniz tek koşullar Kutsal Yazılardaki koşullardır çünkü onlar tek gerçek olanlardır. Dış koşullar nasıl görünürse görünsün devam edin! Düşmanın yalanlarıyla sizi etkilemesine izin vermeyin. Eğer şimdi güçlü hissediyorsanız ve size saldıran kötülüğü azarlarsanız, Rab çabanızı ve onu dinleme kararlılığınızı görecek, yardımınıza gelecektir.

 

Zayıf insanlar hep oldular ve hep olacaklar. Kayaya güvenmeyenler şeytanın saldırılarından ya da sorunlarının boyutundan kolayca korkarlar. Rab’bin diğer tüm güçlerden sonsuz miktarda üstün olduğunu unuturlar (1. Yuhanna 4:4). İşin sırrı Rab’bin yolunu asla terk etmemektir.

 

İyi haber şu ki Babamız bizim yanımızdadır (Romalılar 8:31) ve davamızı savunacaktır. Eğer onun buyruklarını yerine getirirsek Rab yanımızda yer alır. O aradığımız başarıya ulaşmak için ihtiyacımız olan gücümüzdür. Tek yapmamız gereken onun sözüne inanmak, bizim için savaşmasına ve bize zaferi getirmesine izin vermektir.

 

Yenilgiyi kabul edenler asla Rab’bi hoşnut etmezler. Ama savaşanların hayatlarında vaatler gerçek olur ve bu kişiler Rab’bi hoşnut ederler. Rab’bi hoşnut etmek bizim seçimimizdir. Eğer Yüce Rab’bi kararlarımız karşısında sevindirirsek gücümüz de o kadar artar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares