Günün Mesajı

22/07/2018 - KORKMAMIZ BUYURULMADI

Bu yüzden korkmayız yeryüzü altüst olsa,
Dağlar denizlerin bağrına devrilse,
Sular kükreyip köpürse,
Kabaran deniz dağları titretse bile.”

Mezmurlar 46:2-3

Kutsal Yazıların yazar Kutsal Ruh olduğu için bu mezmurun söylediklerini buyruk olarak almalıyız. Etrafınızda ne olursa olsun korkmayın. Rab ona gerçekten ve kararlı bir şekilde güvenenlere karşı tamamen sadıktır. Rab her şeyin kontrolünü elinde bulundurur. Yaratılışının üzerinde egemendir ve dilediği yerde ve zamanda müdahalede bulunma gücü vardır. Tek yapmamız gereken koşullar aksini gösterse de hiç şüphe duymadan onun sözüne güvenmektir (Yakup 1:6). 

 

İşin sırrı hiç korku duymamaktır. Bu tavrı gösterdiğimizde Babamıza tamamen güvendiğimizi de göstermiş oluruz. Yaratıcımıza güvenmemek kadar üzücü bir şey yoktur. Bazı insanlar ne olursa olsun bir şeye inanmamız gerektiğini söylerler ama bu Rab’bin Sözüne aykırıdır çünkü sadece Rab’bin söylediklerine güvenmemiz gerekir. Bir felaketin ya da denenmenin ortasında, Rab’bin söyledikleri pek mantıklı gelmese de ona olan güvenimizde kararlı kalmalıyız.

 

Düşman odağımızı kaybetmemiz için uğraşır. Düşman kötü şeyleri gözümüze olduğundan daha da çirkin ve korkutucu gösterir. Şeytanın kurduğu tuzaklardan kaçmak isteyen herkesin gözlerini bunlardan çevirip İsa’ya bakması gerekir; imanımızın kaynağı ve tamamlayıcısı odur (İbraniler 12:2)

 

Yüce Rab’be güvenmeliyiz çünkü o bizi asla terk etmeyeceğini söyledi (Yeşu 1:5). Bu yüzden yapılacak doğru şey yüreğinizden asla sözleri çıkartmamaktır. Normalden yedi kat fazla ısıtılmış fırına girsek (Daniel 3:19) ya da aç aslanların arasına atılsak bile (Daniel 6:16) Rab orada bizimle olur. Sizi rahatsız eden bir şeyler var mı? Durum kontrolden çıkmış gibi mi görünüyor? Rab’bin vaatlerine güvenin çünkü her şeye gücü yeten Rab sizinle.

 

Rab’be güvenenler zor koşullardan korkmazlar. Mezmur yazarının söylediği gibi; yeryüzü ortadan kalksa da, dağlar denize atılsa da, sular kabarsa ve yükselse de, dağlar sarsılsa da imanınız sonsuz kayada sağlam kalmalıdır.

 

Geçmişte zafer kazananların özel insanlar olduklarını düşünmeyin. Onlar Rab’den ayrıcalıklı bir muamele görmediler. Tek fark şuydu ki onlar Yüce Rab’bi imanla aradılar ve çaresizliğe kapılmadılar. Rab’be güvendiler ve Rab’bin gücü onlar için etkin oldu. Kardeşlerim, siz de aynısını yapın! Düşmanın tehditleri karşısında sarsılmayacak kadar cesur olun. Bu sözleri hayatınızda ilan edin çünkü onlar sizin iyiliğiniz için buraya kaydedildiler. Buyruğu verin ve kararlı olun çünkü Rab’bin sözüne inandığınızda Rab sizinle olacaktır. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares