Günün Mesajı

23/07/2018 - GÜÇLÜLERİN AKILSIZLIĞI

Mezarları, sonsuza dek evleri,
Kuşaklar boyu konutları olacak,
Topraklarına kendi adlarını verseler bile.

Mezmurlar 49:11

İnsanlar başarılarına aldanabiliyorlar. Maddi varlıkların en ruhsal insanları bile kandırma gücü vardır. Yüreklerine biriktirdikleri bu zenginlikleri yerleştirenler Rab’den uzaklaşırlar ve sonunda büyük acılar görürler. Bu yüzden bu dünyada Rab’bin yerine başka bir şeye güvenmek bilgece değildir. Gözümüzü açık tutmalı ve düşmanın gerçek amacımızdan bizi saptırmasına izin vermemeliyiz. Şeytan kurtuluşumuzdan vazgeçmeyeceğimizi bildiğinden başka şeylerle dikkatimizi dağıtır. Birçok insanı bu şekilde kandırmış ve dünyasal şeylere çekmiştir.

 

Üniversite diploması, yetkili bir rütbe, her istediğinizi alacak kadar para ya da başka türlü avantajlar belki başkalarından daha iyi olduğunuzu düşünmenize yol açıyor ama bu düşmanın sizi Rab’bin varlığından uzaklaştırmak için kullandığı bir hiledir. İmandan uzak yaşayanlar ya da ellerini attıkları her şeyde herkesten iyi olduklarını düşünenler birkaç adım geri atıp Rab’den af dilemelidirler. Bu kişiler hata yapmaktadırlar ve düşmeye mahkumdurlar. Kardeşlerim, asla kendinize ait bir şeye güvenmeyin, sadece Rab’be güvenin.

 

Maddi varlıklar sonsuz değillerdir. Geçici olarak elinizde olabilirler ama en ummadığınız anda elinizden kayıp gidebilirler. Oysa dünyadaki yolculuğunuz sırasında sizinle kalsalar bile Büyük Günde size yararları olmaz çünkü o zaman adil Yargıcın önünde her şeyinizi arkanızda bırakmış olacaksınız.

 

Bu hayatta ulaştığımız her şey öldüğümüzde burada kalacak. Bizden alınmayacak tek şey İsa aracılığıyla kavuştuğumuz kurtuluş ve ondan öğrendiğimiz her şeydir. Geçici şeylere güvenmek ve onları sevmek doğru değildir. Elimizde az da olsa çok da olsa yapmamız gereken Rab’be güvenmek, sahip olduğumuz ya da başardığımız her şey için ona övgüler sunmaktır.

 

Rab’bin bize zenginlikleri toplama gücünü veren ve bizi zafere götüren olduğunu anlamamız gerekiyor. Hayatta gerçek hazırlığı bize bizzat Rabbimiz sağlar. Bunu fark edip Rab’be şükredenler denenmelerden canları yanmadan geçerler. Ulaştıkları sonuçlarla övünenler ise Rab’bin gücünün hayatlarında hareket etmesine engel olmaktadırlar.

 

Minnettar insanlar Mesih’te birçok sevinçli anlar yaşarlar. Bir mucize görmek, asla sonu gelmeyecek olan bir yolculuğun başlangıcıdır. Yaratıcımıza ait olan övgüyü kendimize verdiğimizde onun hayatımızda çalışmasına engel oluruz. Bu yüzden her zaman Rab’be şükretmeliyiz; o zaman Rab hep bizimle olabilir. Düşmanın Rab’bin lütfundan bizi uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz çünkü Rab lütfunu üzerimize dökmek istiyor.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares