Günün Mesajı

24/07/2018 - FARKI ARAYIN

Mezarları, sonsuza dek evleri,
Kuşaklar boyu konutları olacak,
Topraklarına kendi adlarını verseler bile.

Mezmurlar 49:20

Bu dünyada Rab’bin planına dahil edilmemiş tek bir insan bile yoktur. Rab insanları sever ve kendini her zaman bize aynı şekilde açıklar. Müjdenin duyurulması demek Rab’bin verdiği sonsuz yaşamın ve hayatlarımız için isteğinin her bir insana duyurulması demektir. Bu yüzden çarmıhın mesajı, Rab’bin planını anlamak için ve Yüce Rab’bi tanımak için en büyük fırsattır. Rab çocuklarından birinden gidip kurtuluş planını kayıp insanlara ulaştırmasını istediğinde bu kuluna bir insanın yapabileceği en soylu görevi vermiş olur.

 

Rab’bi dinlememek, akılsızlık olduğu kadar aynı zamanda büyük zararlara da yol açar. Diğer yandan Rab’bin amacını gerçekleştirenlerin ödülleri o kadar büyüktür ki Peygamber Daniel Rab’bi dinleyenlerin bilge olduklarını, sonsuza kadar parlayan yıldızlar gibi olduklarını söylemiştir (Daniel 12:3). Ama Rab’bin çağrısına kulak vermeyenler isyankarlıklarından dolayı bir gün hesap verecekler. Hem kendilerine hem de başkalarına ne kadar büyük bir zarar verdiklerini fark edecekler. 

 

Bize sahip olduğumuz kapasiteleri veren Rab’dir ve Rab bunu belli bir amaç için yapmıştır: onun planını gerçekleştirmemiz için. Bu yüzden bize verilen yetenekleri zenginlikler elde etmek ve ben merkezli bir hayat sürmek için kullanmak bilgece olmaz. Dünyadaki hayat kısadır, insanların alkışlarını kazanmak ne fayda getirir? Ama Rab’bin söylediğini yaparsak sonsuza dek yaşayacağız. Yapmazsak gideceğimiz yer cehennem olacak.

 

Rab’bin benim için hazırladığı her şeyi isterim ve olmamı istediği kişi olmayı dilerim. Bu iki ifade her kurtulmuş insanın ağzından çıkmalıdır. Neden daha azına razı olalım? Eğer bir insan dünyanın bütün altınlarına sahip olsa Rab’bin bir kulunun bir canı İsa Mesih’e getirerek kazanacağından daha azını kazanmış olur.

 

İnsanın kahraman, şampiyon ya da başarılı görüp alkışladıkları eğer anlayışları yoksa ölen bir hayvandan farksız olacak ve ne dünyada ne sonsuz yaşamda kimse onları hatırlamayacak.

 

Babanın hayatımız için olan amacını gerçekleştirmek iyidir çünkü bu şekilde başarılı olursunuz ve sonsuz yaşam için hazırlanırsınız. Göreviniz insanlar arasında ne kadar basit görünürse görünsün asil bir görevdir çünkü size onu veren göklerin ve tüm evrenin yaratıcısıdır. Akıllı olun ve sizi seven, sizi bu dünyaya getiren ve sonsuz kazancınız için size bir görev veren ebedi Rab’be tamamen güvenin. Diğer insanların da gerçeği bilmelerini sağlayarak sonsuz yaşam için hazineler toplayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares