Günün Mesajı

25/07/2018 - RAB SİZİN İÇİN EN İYİ OLANI BİLİR

Huzur içinde kuru bir lokma,
Kavga ve ziyafet dolu evden iyidir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 17:1

Bu dünyada birçok zayıf insan vardır ve sadece maddi varlık biriktirmekle ilgilenirler. Rüşvet, yalanlar ve kandırmaca ile hayatlarını kazanırlar ve bu yüzden ne arkadaşları ne de esenlikleri olur. ‘Arkadaş’ dedikleriyle bir araya geldiklerinde birbirlerine güvenmezler. Yemeklerde ziyafet çeker anlaşmalar yaparlar, ama aslında herkes kendi çıkarını düşünmektedir. En kötüsü de bunu yaparak sevdiklerine zarar verirler çünkü onlar hayatları boyunca onlara eşlik edecekler. Yanlışta ısrar etmek her açıdan kötüdür. Sadece Rab’bin Sözü bunu söylediği için değil, aynı zamanda hayatın kendisi de bu gerçeğe tanıklık ettiği için bunu biliriz.

 

Düşmanın bize teklif ettiği her şey eğer Rab’bin Sözü tarafından yasaklanmışsa reddedilmelidir. Rab tuhaf yasalar koyup bizi hoş şeylerden ve mutluluktan mahrum bırakmak isteyen sadist bir varlık değildir. Tam tersine, Rab’bin koyduğu kısıtlamalar şeytanın o mutlulukları çalmak, öldürmek ve bizi yok etmek istediğini bildiği içindir (Yuhanna 10:10). Şeytanın sunduklarını kabul edenler büyük bedeller öderler. Şeytan bizi kirli ellerinde tutmak hileler yapar; bizi bazen yasal olmayan yollardan kazançlar ya da statüler elde etmeye, bazen zina etmeye, bazen de başka kötülükler yapmaya yönlendirir. Kardeşlerim, Rab’bin sözünün ayıpladığı her şeyden kaçın.

 

Zenginlikler biriktirmeye çalışmak ya da kollarınızı eşiniz olmayan birine atmak aldatıcıdır ve şeytana hayatınızda yer açar. Birine fiziksel ya da sözel olarak uygunsuz yakınlıklar göstermek, kötü niyetlerle bir insana yaklaşmak, şeytana hayatınızda koz verir. ‘Şimdi ne yapacağım, kayboldum!’ diyor olabilirsiniz. Evet, ama oradan kurtulmak için yanlışınızı Rab’be itiraf etmelisiniz. Düşmanınızdan henüz yoldayken kurtulun çünkü ona işini yapması için izin verirseniz sonra geriye pişman olacağınız ve hesabını vereceğiniz şeyler kalır.

 

Yokluk, haksız yollarla kazanılmış parayla donatılmış bir masada yemekten iyidir. Soğuk bir eş sıcak bir yasak ilişkiden iyidir. Birkaç kişiden başkasının ilgisini çekmeyen bir pozisyon, şeytanın yönlendirişiyle kazandığınız yüksek pozisyonlardan iyidir çünkü bunlar sadece size sıkıntılar getirirler. 

 

Maalesef bazı insanlar başarılarla dolu bir hayat yerine yanlış şeyleri tercih ediyorlar; haksız kazançlar, günahlı zevkler, haksız kazanılan varlıklar. Birçok kişi böyle yanlışlar yapıyorlar ve bunların sonucunda sevdikleri uyuşturucu bağımlısı oluyor, boşanıyor, fahişelik yapıyor, intihar ediyor ya da hastalıklara yakalanıyor. Bu yüzden düşmanın ellerinde olmaya değmez. Şüphe yok ki haksız kazanılan mallar iğrenç zenginliklerdir.

 

Rab’bin ilerleyişimizin arkasında olduğunun en güçlü kanıtı, Rab’bin sözüne göre hareket etmek istediğimizde hiçbir kötü his duymamamız, Rab’bi dinleyerek onunla paydaşlık yaşamaya devam etmemizdir. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares