Günün Mesajı

26/07/2018 - EN İYİ SEÇİM

Tanrı buyruğuna uyan canını korur,
Gitmesi gereken yolları umursamayan ölür.

Süleyman’ın Özdeyişleri 19:16

 

Rab bize kötü değil, iyi işler yapmamız için özgür irade vermiştir. Bu yüzden kararlarımızın hepsini Rab’bin sözünün ışığında vermeliyiz; yoksa zamanımızı boşa harcarız. Babamızın buyruklarına aykırı tavırlar takındığımızda düşmana hayatımızda yer açarız ve bunun sonucunda da enginler enginleri çağırır (Mezmurlar 42:7). Eğer tövbe etmezsek bir süre sonra büyük bedeller ödemeye başlarız. Kendiniz yoklayın; yaptığınız fakat tövbe etmediğiniz bir şey var mı diye bakın. Sonra Rab’den af dileyin ki hayatınızda açılan boşluk kapansın ve düşman artık size işkence etmek için koz bulamasın.

 

Her şeyi İsa’nın adında yapmalıyız; Rab’bin buyrukları bile onun adında yapılması gereken şeylerdir. Eğer İsa’nın adında yapmazsanız zina etmeyeceğinizi, çalmayacağınızı ya da yalan yere tanıklık etmeyeceğinizi söylemenin anlamı yoktur. Bu yüce ismi karşınıza çıkan ayartılara karşı da kullanın; size karşı koyamadıklarını ve önünden kaybolduklarını göreceksiniz. Bu isim her zaman işe yarar.

 

Rab’bin buyruklarını yerine getirmek sizi ayrıcalıklı biri yapar ve ödülünüz büyük olur. Bu tavır bu dünyada da sonsuz yaşamda da kazandırır. Rab’bin verdiği görevleri yerine getirdiğimizde Rab bizim yararımıza olacak işler yapar. Onun buyruklarına sadık kalanların hayatlarında vaatlerini gerçekleştirir. Rab’bi gerçekten sevenler, yani onun buyruklarını dürüstçe yerine getirenler, ilahi sevginin hayatlarında etkin olduğunu görürler (Romalılar 8:28; Mezmurlar 91:14). Ancak Babanın bize söylediklerini yaptığımızda kazanırız.

 

Yürüdüğümüz yollar bize Rab tarafından sözünde açıklanırlar. Onları hor görenler ölürler; Adem Aden bahçesinde günah işlediğinde böyle olmuştu (1. Korintliler 15:22). Fiziksel olarak yaşamaya devam etmişti ama Yaratıcısıyla olan iletişimini kaybetmişti. Bugün kiliselerimizdeki birçok insan da Rab’bin varlığını hissedemiyor çünkü bu nedenle imanda ‘bitkisel yaşam’a giriyorlar.

 

Sevgili okuyucu, akıllı ol ve Rab’bin sana söylediklerini yapmayı ihmal etme. Rab kesinlikle önemli olmayan hiçbir şeyi yapmamızı istemez. Rab’bin verdiklerini hor görmeyin, yoksa düşmanın saldırılarına karşı savunmasız kalırsınız. Eğer Rab’den uzaklaşırsanız şeytan size saldırma fırsatı bulur. Bu şekilde de ruhsal ölümü yaşamakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel ölüme bile gidersiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares