Günün Mesajı

27/07/2018 - SAKINILACAK İNSANLAR

Huysuz kişiyle arkadaşlık etme;
Tez öfkelenenle yola çıkma.
Yoksa onun yollarına alışır,
Kendini tuzağa düşmüş bulursun.

Süleyman’ın Özdeyişleri 22:24-25

Rab’bin Sözü bize bazı insanlardan sakınmamızı buyurur. Bunlardan bazıları tez öfkelenen ve huysuz kişilerdir. Bu uyarının amacı böyle insanların yollarına alışmamamız ve böylece tuzaklara düşmememizdir. Tez öfkelenenler ve huysuzlar iyi olmayan yollarda yürümektedirler ve bu yollara alışırsak şeytan bizim için de tuzaklar kurar.

 

İnsanlar öfkeye ya da huysuzluğa kapıldıklarında dolambaçlı yollara girerler ve bu şekilde hem kendilerine hem de tüm ev halklarına ne kadar zarar verdiklerini fark edemezler. Onları izleyenler de aynı yola girerler ve bu yol ölüme götürür. Tez öfkelenen insanların öğrencileri Rab’bin göstermediği şeyler görürler, Kutsal Ruh’tan gelmeyen öğütlere kulak verirler ve onları ruhsal olarak tutsak eden kararlar verirler. Öfkeli ve huysuz kişiler hayatlarının efendisinin şeytan olduğunun farkında değillerdir.  

 

Öfkesi burnunda olan ve devamlı patlamaya hazır insanlar şeytanın kapılarını çaldığının farkında değillerdir. Çabuk sinirlenme huyunu hoş görmek ve önemsememek, ayartıcıya hizmet etmeye hazır olduğunu söylemekle eş değerdir. Ama Mesih’i izleyenler sakin kalırlar çünkü kavga etmek onlar için doğru değildir (2. Timoteos 2:24); bu insanlarda Ruhun meyvesi vardır (Galatylalılar 5:22). Abasını alandan mintanını da esirgemeyeceğini bilir (Luka 6:29). İnsan doğruluğu kavga ile, hakaret ile ya da kendi kollarının gücüne güvenerek değil, Rab’bi dinleyerek bulur (Mezmurlar 20:7; 4:1; 7:8; 18:20).

 

Şeytanın hilelerini başarıya ulaşmak için kullanmamıza gerek yoktur; başarı için birçok iyi yol vardır. Canımıza düşman olanın hazırladığı yollarda yürümek iyi değildir çünkü onun bize verebileceği tek şey kötülüktür. Bu yüzden faydalı olmayan her şeyin reddedilmesi gerekir. Çabuk öfkelenen ve huysuz insanlar bu karakterlerinden dolayı doğruluk yollarında yürümek için Rab’bin yardımını alamayacaklarını fark etmezler. Çünkü Rab onların yıkımlarına katkıda bulunmaz. Kötülükten sakınmak isteyen Mesih’e tüm yüreğiyle dönmeli ve Rab’den kendisini tamamen kurtarmasını istemelidir.

 

Hayatınız için tuzak olabilecek her şeyden sakının çünkü Rab çocuklarının şeytanın baskısından tamamen özgür yaşamasını istiyor. Düşmanın tuzaklarına kapılanlar kurtuluşun görkemini kaçırıyor ve baskı altında bir hayat yaşıyor; yaşama isteği duymuyorlar ve her zaman herkese karşı olumsuz tavır takınıyorlar.

 

Bir Baba olduğu için Rab bizim iyiliğimizi ister. Rab bizi Mesih’te özgür bırakmıştır, böylece onun isteğini gerçekleştirmemizi ve İsa’nın sağladığı bol yaşama kavuşmamızı beklemektedir. Bu yüzden şeytanın sizi tutsak etmesine izin vermeyin ve Rab’bin Sözünü ayıpladığı şeylere teslim olmayın. Yüce Rab’bin çocukları için başarı yollarını hazırladığını unutmayın. Biz onun eseriyiz, İsa Mesih’te iyi işler için yaratıldık (Efesliler 2:10). Duam bu gerçeği fark etmeniz içindir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares