Günün Mesajı

30/07/2018 - PLANA GÖRE YAŞAYIN

RAB ülkenize yağmuru zamanında yağdırmak ve bütün emeğinizi verimli kılmak için göklerdeki zengin hazinesini açacak. Birçok ulusa ödünç vereceksiniz; siz ödünç almayacaksınız.

Yasa’nın Tekrarı 28:12

İsrail halkını Mısır’dan kurtardıktan sonra Rab onlara yerleşecekleri yeni ülkede, Kenan’da başarılı olmanın sırrını açıkladı. Yüce Rab eğer onun sesini dinleyip yönlendirişini izlerlerse birçok bereket vereceğini söyledi. İsrail halkı, bugün gerçek tutsaklıktan, yani karanlığın egemenliğinden kurtarılan Mesih’in Kilisesini temsil eder. Bugün Hristiyanlar Kutsal Kitabın yönergelerine uyduklarında Rab’bin onların hayatları için en iyi şeyi planladığını görürler. Ama Rab’bin buyruklarını izlemeyenler iyi bir hayat yaşamayacakları gibi yeni ülkede başarılı da olamazlar. Bu yeni ülke bizim için göksel Kenan ülkesidir.

 

Birçok insana ödünç verip kimseden ödünç almayacağımız vaadi gerçektir ve eğer Rab’bin sözünün sesini dinlersek hayatımızda gerçekleşir. Rab’bin sözü duyurulduğunda ya da Kutsal Kitabı okurken yüreğimizde duyduğumuz ses Müjdenin sesidir ve bizim için buyruk niteliğindedir. Yapmamız gerekeni anladığımızda eğer onu yapmazsak hiçbir şey kazanamayız. ‘Birçok ulusa ödünç vereceksiniz ama ödünç almayacaksınız’, bir Tanrısal buyruktur!

 

Rab bu ayette kuyruk değil baş olmamız gerektiğini söylüyor. Siz hayatınızda hangisisiniz kardeşler? Güç ya da kuvvetle değil, Kutsal Ruh aracılığıyla Babamızın istediği kişiler oluruz; Rab böyle söylüyor (Zekeriya 4:6). Bunun hayatınızda böyle olması için Yüce Rab’be teslim oldunuz mu? Rab çocuklarını önder olarak, son sözü söyleyen olarak, hayattaki en iyi şeyleri tadanlar olarak, tüm sorunları çözülmüş olarak, kritik ve felaket zamanlarında insanların danıştığı kişiler olarak görmek istiyor. Eğer Rab’bin Ruhu bizde yaşıyorsa baştan başka bir şey olamayız.

 

Baba’nın bir kulu Mesih için bir tavır aldığında kayıp insanlar için de bereket olur ve onlar da Müjdenin günahın tutsaklığından tek kurtuluş yolu olduğunu ve bunun sonuçlarını görürler. Ama Rab’bin çocukları eğer kayıp insanların verdiği rüşvetleri maddi çıkarlarını düşünerek kabul ederlerse, belki bir iş bulmak, bir burs almak ya da başka bir kazanç için bunlara ‘evet’ derlerse, korkunç bir tanıklık vermiş olurlar.

 

Eğer iyi yaşamak, tüm sorunlarınızdan kurtulmak ve Rab’bin sunduğu en iyi şeyleri almak istiyorsanız Rab’bin planını öğrenmeyi isteyin ve tamamen ona göre yaşayın. Yüce Rab’be sadık olarak yaşamış geçmişteki insanları örnek alın; Rab’bin gücü sizin hayatınızda da etkin olacak! Rab ayrımcılık yapmaz (Yasa’nın Tekrarı 10:17). Ona tüm yüreğiyle hizmet eden herkes onu şüphe yok ki hoşnut eder. Ama Rab tarafından çocukları için konulan kuralları bilmeyi istemeyenler, bu nedenle de bu buyruklara göre yaşamayanlar, kuralların varlığından haberdar olup onlara uymayan isyankarlar gibidirler.

 

Yapılacak doğru şey Rab’bi hayata olan tavrımızdan ötürü sevindirmektir. Baba olarak Rab çocuklarının sağduyulu davrandıklarını gördüğünde sevinir. Kardeşlerim, Rab’den gelen sevincin gücümüz olduğunu unutmayın (Nehemya 8:10). Rab’bin planına göre yaşayın ve Yüce Rab’bi hayal kırıklığına uğratmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares