Günün Mesajı

31/07/2018 - RAB’BİN HARİKA İŞLERİ

Bunları duyduğumuzda korkudan dizlerimizin bağı çözüldü. Sizin korkunuzdan kimsede derman kalmadı. Çünkü Tanrınız RAB hem yukarıda göklerde, hem de aşağıda yeryüzünde Tanrı’dır.

Yeşu 2:11

Şeytan Rahav’ı bir fahişeye dönüştürmeyi başarmıştı; ama bazı insanların üzerinde kazandığı bu tür zaferler kalıcı değildir çünkü Rab her şeyi görür. Bu yüzden dürüst olanlar hata yapsalar bile Rab onları ziyaret ettiğinde kurtulma fırsatı yakalarlar çünkü Rab insanı günaha köle olması için yaratmamıştır. Bazı insanlar bazen yanlışlara düşseler bile bir gün özgürlüğün ışığı onların hayatlarında parlar. Bu yüzden İyi Sözü her mevsim duyurmalıyız (2. Timoteos 4:2)

 

Rahav günahta yaşasa da Yüce Rab’bin elinden gelecek yardımı her gün arıyordu. Rab’be inananlar mutlaka er ya da geç Rab’bin sevgisinin hayatlarında etkin olduğunu görürler. Esenlik müjdesini duyuranların ayakları ne güzeldir (Romalılar 10:15). İyi tohumu yayanlar (Mezmurlar 126:6) Yaratıcının kalbine en çok dokunan işe ortak olmaktadırlar. İnsanın zekası Rab’bin sözüne kulak verdiğinde en yüksek noktasına ulaşır. Rahav için de bu böyle olmuştu.

 

Rab’bin İsrail halkı için yaptığı iyilikler yayılıyordu ve bunları duyanlar Rab’bin bu halkın yanında olduğunu anlıyorlardı. Aynı şekilde bizim aramızda olanlar da en basit şifadan en büyük mucizeye kadar yayılmalı, günaha tutsak olan kişilerin kurtulduklarının haberi duyurulmalıdır. Rab’bin yaptıklarını insanlara duyurmak güçlü bir mesajdır ve Yüce Rab’bin işlerini görmeyi bekleyenlere çok faydalı olurlar.

 

Kabul etmeseler de dünyaya bağlı yaşayan insanlar İyi Haberi duymaya susamıştır. Bazıları henüz bunu fark etmemiştir ama yüreklerindeki boşluğun başka hiçbir şeyle dolmaması bunun kanıtıdır. Hatta insan ruhunun bir türlü tatmin olamaması yaşayan Rab’bin eksikliğindendir. Bu yüzden Rab’bin Sözünü duyurduğumuzda Kutsal ruhun meshedişi bu ruhlara dokunur ve onlar aslında Rab’be hep ihtiyaçları olduğunu ama bunu daha önce fark etmediklerini fark ederler. Müjdeyi duyanlar daha önceden deneyim etmedikleri ve hatta varlığını bile bilmedikleri kutsal bir sevinçle dolarlar. Bu İsa onları ziyaret ettiği için olur.

 

Kardeşlerim, eğer bir insan Rab’bin Sözünü kabul ederse Rab bu insanın hayatında etkin olur. Rahav’ın kararı onun imanını gösteriyordu (İbraniler 11:31). Casusları Rab’bin buyruğuyla saklamıştı. Bu yüzden siz de göksel ulakları duyduğunuzda yapmanız gerekeni yapın; çünkü onlar Rab’bin buyruklarıdır. Bu kadın halkın arasında neler olduğunu anlattı ve Rab’bin yaptığı harika işlere inandığı için kurtuldu. Siz de bunu ertelemeyin, şimdi kararınızı verin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares