Günün Mesajı

25/08/2018 - YANLIŞ KİŞİNİN ULAŞTIRDIĞI MESAJ

Ahav, İlyas’ın bütün yaptıklarını, peygamberleri nasıl kılıçtan geçirdiğini İzebel’e anlattı.

1. Krallar 19:1

Bu günler harika günlerdi çünkü Rab çok etkili bir şekilde çalışıyordu. Ahav İlyas’ın sözüne kulak vermemişti. İlyas Gilyat’ta yaşayan bir adamdı. Ona yağmur yağmayacağını, İsrail ülkesine tek bir çiy tanesi bile düşmeyeceğini söylemişti (1. Krallar 17:1). Peygamer Baal’ın 450, Aşera’nın 400 peygamberini bir araya toplayıp onlara meydan okumuştu (1. Krallar 18:19). Eğer Baal Tanrı ise ateş gönderecek denmişti, ama bu olmadı. İlyas sonra Rab’bi çağırdı ve Rab kendini gösterdi. Yüce Rab gökten ateş gönderdi. Sonra şeytana hizmet eden sekiz yüz elli peygamber öldü (1. Krallar 18:22-40).

 

Kral Ahav sıradan bir vatandaşın bunları yaptığına inanamadı. Bu adam üç yıl önce gelip onu azarlamıştı da. Ama acımasız kral Rab’bin elinin ağırlığını göremedi. Ahav ülkesine dönünce kraliçesine her şeyi anlattı. Aslında bu anlattıkları iyi bir haberdi. Ama Rab’bin yaptığı işi görmüş olmasına rağmen Ahav kendini şeytana sattığından bu işleri anlatması, onu dinleyen kadında iyi bir etki uyandırmadı. Bu yüzden Müjde hakkında kimin konuştuğuna da dikkat etmeliyiz; eğer o kişi günahta ise ondan iyi bir şey gelmeyecektir.

 

Aynı şekilde bu kral da İyi Haberi taşıyacak nitelikte değildi. Kilise de ikna gücünü beğendikleri bir insana para ödeyip Rab’bin işini yaptıramaz. Sadece kurtulmuş, İsa’nın kanıyla yıkanmış, Kutsal Ruh ile dolmuş insanlar yeryüzündeki en soylu işi yapabilirler: Yanılmaz Sözü baskı altındaki yüreklere ulaştırmak. 

 

İzebel her şeyi yanlış anladı ve peygamber İlyas’ı öldürmeye karar verdi. Onun başını alacağına yemin etti. Eğer Rab’bin Ruhu ile dolu birisi bu haberi ona ulaştırsaydı, bu acımasız kadının tepkisi oldukça farklı olurdu. Rab’bin Sözü kurtulmuş olanların ağzından çıktığında bir kayayı parçalara ayıran bir çekiç etkisi yapar (Yeremya 23:29). Bir kalp ne kadar sertleşmiş olursa olsun kimse sevgi ve güçle konuşana karşı koyamaz.

 

Bu yüzden Rab’bin kullarının ağızlarını sakınmamaları gerekir. Yüce Rab’bin bir çocuğu Rab tarafından sınırsızca kullanıldığında gerçeğin önünde en inatçı kişiye bile diz çöktürür ve o insanları kurtarır. Bu sonsuz yaşamla ilgili bir şeydir. Babamızın sevdiği bu insanlar günahta yaşadıkları sürece sonsuz yaşamlarını kaybedecekler. İkinci bir şans olmayacağını biliyoruz; bu yüzden Yüce Rab’bin kullarının sessiz kalmaması gerekiyor. 

 

Rab tarafından sözü duyurmaya çağırılan herkesin İyi Haberi yayma meshedişi vardır. Eğer sessiz kalırsak kayıp olan tüm hayatlardan sorumlu oluruz. Rab’bin çocuklarının bu gerçeğe uyanmaları ve bu işi İsa’nın yaptığı gibi yapmaları için dua ediyorum! Rab’be olan sevginizi onun isteğini yaparak gösterirsiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares