Günün Mesajı

26/08/2018 - BELİRLENMİŞ ADIMLARI İZLEYİN

Kadın oradan ayrılıp oğullarıyla birlikte evine gitti, kapıyı kapadı. Oğullarının getirdiği kapları doldurmaya başladı.

2. Krallar 4:5

Elişa’nın dönemindeki peygamberlerden biri sorumsuz davranmıştı ve borçlanmıştı. Bu yüzden de öldükten sonra karısı sıkıntı yaşadı. Bu borcun ödenmesi için çocukları köle olarak satıldılar. Bu kötü koşullar karşısında bu kadın Peygamber Elişa’ya gitti ve ondan yardım istedi. Eğer o da sorumsuzluk yapsaydı Rab’bin işine ait olan paradan alıp kullanabilir, ya da diğer peygamberlerden bu dula ve çocuklarına yardım etmelerini isteyebilirdi. Bu da korkunç bir utanç ve sıkıntı getirirdi. Ama peygamber Yüce Rab’bin varlığında yaşadığı için ne yapması gerektiğini biliyordu ve Rab’bin mesajını bu kadına ulaştırdı. Dul kadın esinli sözlerden yapması gerekenleri öğrendi. Bu sözler birine yardım etmemek için bahane olarak kullanılan sözlerden farklıdır. Kadın onları duyunca duyduğu gibi yaptı.

 

Bir sürü kap buldu ve çocuklarıyla birlikte eve gidip kapıyı kapattı. Bir mucize meraklıların ve inanmayanların arasında gerçekleşmez çünkü Rab’bin size söylediklerini herkese duyurmak Rab’bin çalışmasına engel olabilir. Birçok kötü insan dost görünebilir ama Rab’be hizmet etmediklerinden ve düşmanın buyruğunda olduklarından bazı yorumlar yapabilir, fitne tohumları ekebilirler. Bunun sonucunda da Yüce Rab tarafından kullanılanların kafası karışabilir ve onlar da inanmamaya başlayabilirler.

 

Rab’bin müdahalesini bekleyenlerin bir mucizenin insan anlayışını aşan bir şey olduğuna ve Rab’bin onayı olmadan gerçekleşmeyeceğine inanmaları gerekir. Bir mucizenin gerçekleşmesi için inananların arasında, yani Rab’bin çocuklarının arasında yapılması gerekir. Çoğu zaman bu insanların aileleri bile ortak dualara dahil edilmez. İki ya da üç kişi bir konuda anlaşır ve Rab’den bunu isterlerse, göksel Baba bunu onlar için yapacaktır (Matta 18:19). Ama dikkatli olun! Bir yakınınız kendini Rab’be tam olarak teslim etmemişse dualara onları dahil etmemelisiniz. Bir insanın aile üyesi olması onun Rab’bin gücünün meshedişine sahip olduğu anlamına gelmez.

 

Eğer gerekirse başka birinden destek isteyin. Bu dulun daha önceden dua etmesi gerekirdi. Ama Rab’bin planını anlamamıştı. Peygambere gitti ve onun öğüdünü duyduktan sonra yüreğinde hiç şüphe duymadan harekete geçti. Bu kadın çocuklarının önünde imanını göstermiş oldu, çünkü Yüce Rab’bin kendilerini terk etmediğine inanmıştı. Peygamber ona komşulardan kap ödünç almasını söylediğinde çocuklarıyla birlikte bunu yaptı. Belki çocuklardan birinin bu konuda şüpheleri vardı, ama Rab kendisine güvenenlere yardım eder.

 

Ama bir yerden sonra kadın tüm şüphelerinden kurtuldu, kapları topladı ve onları doldurmaya başladı. Son kap da dolana kadar yağ bitmedi. Oğluna bir başka kap getirmesini söylediğinde başka kalmadığını duydu ve o anda yağ da akmaya son verdi. Çünkü Rab hiçbir şeyi boşa harcamaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares