Günün Mesajı

28/08/2018 - KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI KENDİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Asa’nın yerine oğlu Yehoşafat kral oldu. Yehoşafat İsrail’e karşı krallığını pekiştirdi.

2. Tarihler 17:1

Davut’un krallığı ikiye ayrılmıştı. Torunu Rehavam sağduyulu ve bilge olmadığı için on iki oymaktan on tanesini bağımsızlık isterken buldu. Yahuda ve Benyamin oymakları kendi yanında kaldı, ama diğerleri ayrılıp İsrail adını koruyarak Kuzey Krallığını kurdular. İsyankarların ilk kralı Yarovam’dan tüm diğerlerine kadar hemen hemen hepsi Rab’be başkaldırdı ve şeytana hizmet etti. Ülkede putperestliği ve büyücülüğü desteklediler.  

 

İsyankar oymaklar Yüce Rab’be meydan okuyorlardı çünkü putperestlik, büyücülük ve Yüce Rab’bin gerçek kullarına büyük utanç getiren şeytana tapmalarının yanında Yahuda krallığını da rahatsız ediyorlardı. Bu sırada İsrail krallığının Baaşa diye bir kralı vardı ve bu kral Yahuda krallığına çok huzursuzluk veriyordu. Yahuda krallığı o zaman Asa tarafından yönetiliyordu. Baaşa kimsenin o bölgeye girememesi için Rama’yı kurdu. Asa bunun karşısında Rab’bin yardımını aramayarak hata yaptı. Onu uyarmaya gelen Peygamber Hanani’ye öfkelendi ve onu hapsettirdi (2. Tarihler 16:7-10). Bir süre sonra Asa’nın ayaklarında bir hastalık oluştu ve Rab’bi aramadığından sonunda öldü.

 

Asa’nın oğlu Yehoşafat onun ardından Yahuda’yı yönetmeye başladı. Yeni kral Kuzeydeki kötü niyetli kardeşlerine karşı krallığını güçlendirmesi gerektiğini biliyordu. Birisi kötülüğe kapıldığında onlara güvenemeyiz çünkü istedikleri şeyi elde etmek için Rab’be kulluk ettiklerini söyleseler bile her şeyi yapabilirler. Bu yüzden doğru şey böylelerine karşı Rab’bin gücünde ve Kutsal Yazılarda kendimizi güçlendirmektir. Kötülük yapanlar gerçekten Baba’ya hizmet edenler için tehdit oluştururlar.

 

İsyankarlar bize dönüp Rab’be hizmet ettiklerini bile söyleyebilirler. Ama dikkatli olun! Ne kadar güzel görünürse görünsün onların her teklifinin arkasında, her zaman başka bir plan vardır ve bu plan Rab’den değildir. Kötülüğe hizmet etmek için kullanılanların Rab’bin Sözüne saygıları yoktur ve bu yüzden de bir sürü yalan söyleyerek gerçekten gerçeğe bağlı olanları suiistimal etmeye çalışırlar. Elçi Pavlus kardeş denen fakat kayıp ruhlar gibi yaşayanlarla arkadaşlık etmememiz gerektiğini söylemiştir (1. Korintliler 5:11).

 

Kutsal Kitap Yehoşafat’ın Rab’bi çok sevdiğini yazmıştır. Yüce Rab’be güvenecek kadar cesurdu ve bu yüzden de Rab onu onurlandırdı. Gördüğünüz bazı zararlardan dolayı üzülmeyin; sonuçta onlar düşmana hizmet ediyorlar ve onun tarafından kullanılıyorlar. Rab’be hizmet edin, onun sözünü yerine getirin ve her durumda Rab yanınızda olacaktır. Yehoşafat’ın yaptığı gibi kendinizi tamamen Rab’bin isteğine teslim edin. Bunun sonucunda Yüce Rab’bin sizin savaşlarınızı verdiğini ve sizi zaferlere ulaştırdığını göreceksiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares