Günün Mesajı

29/08/2018 - YÜREKLERİMİZİ HAZIRLAMALIYIZ

Ezra kendini RAB’bin Yasası’nı inceleyip uygulamaya ve İsrail’de kuralları, ilkeleri öğretmeye adamıştı.

Ezra 7:10

Rab’bin Sözü bu hayatta her şey için bir zaman olduğunu söyler (Vaiz 3:1). Bu yüzden hazırlık için de bir zaman olmalıdır. Okulda harcadığımız yıllarda hayatta her alanda başarılı olmak için hazırlanırız. Ama sınıfta öğrendikleriyle hiç ilgilenmeyenler de vardır. Bu insanlar hayata atıldıklarında ilgili bir problemle karşılaşırlar ya da birine karşı bir pozisyonu kazanmak için rekabet etmeleri gerekir; o anda kendilerine öğretilene dikkatlerini vermeyerek ne kadar büyük bir yanlış yaptıklarını fark ederler. Aynısı kilisede de böyledir. Mesela ibadetlere sadece birini memnun etmek ya da Rab’bin varlığı aramak dışında başka bir sebepten dolayı gelenler, denenmelerden geçerken Rab’bin Sözünden zaferli olmayı öğrenmedikleri için pişman olurlar.

 

Süleyman’ın (dünyada doğmuş en bilge adam) oğullarından biri ve Kral Davut’un torunu olan Rehavam, Rab’be kulluk etmeye hazırlanma akıllılığını göstermedi. Halk onu zorladığında onları dinleyip bilgece cevaplar verecek yetkinlikte değildi. Yüce Rab’be hizmet etmek için hazırlanmadığından Rab’den doğru yönlendirişi de alamadı. Bunun sonucunda da Davut’un oldukça genişlettiği ve Süleyman’ın güçlü tuttuğu krallık ikiye ayrıldı.

 

Elçi Pavlus Timoteos’a yazarken kendimizi Yüce Rab’be alnı ak bir işçi olarak sunmamız gerektiğini söylemişti (2. Timoteos 2:15). Bunu pek az insan yaptığı için Rab çocuklarından bir çocuğunu kullanamıyor. Aslında onları birçok alanda etkili bir şekilde kullanmak istiyor. İş dünyasında, bilimde, kilise hizmetlerinde görevlendirmek istiyor. Ama Rab’be hizmet etmeyi öğrenmeyi hiç istememiş olanlarla bunu nasıl yapacak? Siz hiç hazırlanmanız gerektiğini düşünüyor musunuz?

 

Ezra bir yazıcıydı ve Rab’bin yasasını öğrenip Rab tarafından kullanılmak için hazırlanan bir rahipti. Bugün bizim de Rab’bin Sözüne yönelip bunu yapmamız gerekiyor. İsa’nın Ruhunu öğrencilerine teslim ettiği günden beri öğrenciler Kutsal Ruh’u alabiliyor ve anlayışları artırıldığından Kutsal Yazıları anlayabiliyorlar (Yuhanna 20:22). Herkes Kurtarıcımızın kim olduğunu bilebilir ve onu tanıyabilir. Bu bir insanın hayatında çok şey değiştirir!

 

Rab’bin Kutsal Yazılarda söylediklerini yapmak için hazırlanmamız gerekir. Rab’bin isteği sevinçle yapılmalıdır ve bunu yapanlar daha önce kimsenin hayalini bile kurmadığı başarılarla dolu bir hayat yaşarlar. Yüce Rab iyi ve sadık kullarını ödüllendireceğini söylemiştir (Matta 25:21). Kardeşler, Rab’bin buyruklarını yerine getirmek için hazırlanmak tek başına yeterli değildir, aynı zamanda onları öğretmek için de hazırlanmalıyız. Bunu sözlerimizle de işlerimizle de yapabiliriz. Dünya sıkıntılı bir zamandan geçiyor ve Rab’bin sözünün ne olduğunu insanlara gösterebilecek insanların eksikliğini çekiyoruz. Bu yüzden sahip olduğunuz yetenekleri kullanın ve insanları İsa’ya kazandırın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares