Günün Mesajı

30/08/2018 - RAB’BİN KULLARINA SIKINTI VERMEYİN

Onların bu dertlerini, yakınmalarını duyunca çok öfkelendim.

Nehemya 5:6

Kendimizi aynı ailenin üyeleri olarak görmeliyiz; bu aile Rab’bin ailesidir. Çünkü İsa annesinin ve kardeşlerinin Baba’nın isteğini yapanlar olduklarını söylemiştir (Matta 12:48-50). Kutsal Kitap hepimizin aynı bedenin üyeleri olduğunu söyler (Romalılar 12:5). Bu yüzden hepimiz Mesih’in bedeninde biriz. Başkalarını aşağılayan insanlar yanlış yaparlar çünkü bu bedenin başı olan Mesih onlara öfkelenir.

 

Nehemya Yahudilerin kardeşlerinden bazılarını köleleştirdiğini duyduğunda çok öfkelenmişti. İsa kimsenin bir başkasının ayağını kaydırmasından, onu kandırmasından, yuvasını kirletmesinden ya da hak ettiği saygıyı ondan esirgemesinden hoşlanmaz. Herkese hak ettiği saygıyı göstermeliyiz; buna Rab’bin bedeninin üyeleri de dahildir çünkü onlar bizimle aynı mirası paylaşıyorlar ve bize verilen ruhun aynısı onların da erişimine açıktır.

 

Rab’bin işinde çalışan herkes Rab’bin kuludur ve adil Yargıç hiç şüphe yok ki çocuklarından hiçbirinin baskı altında kalmasını, alay edilmesini, soyulmasını istemez. Rab’bin çocuklarından herhangi birine bir zarar verebilecek şeyler yapmak Rab’bin öfkelenmesine yol açar. Diğer yandan kim Rab’bin öğrencilerinden birine içecek bir bardak su verirse ödülsüz kalmaz (Matta 10:42). İşin aslı şu ki bu insanlar yargı gününde bizzat Rab’den ödüllerini alırlar. Ama Yüce Rab çocuklarının içinden geçtiği sıkıntıları unutur mu?

 

Yüce Rab yargısını üzerimize getirdiğinde korkacak hiçbir şeyimiz olmamalı çünkü Rab zaten mükemmeldir ve her şeyi görür. İnsanın niyetleri bile Rab’bin gözünden kaçmaz. Rab bu yüzden yalanlara aldanmaz, onu kandırmaya çalışanları görür. Aleve benzeyen gözlerini kullarını rahatsız edenlere çevirdiğinde (Vahiy 19:12) onlar birini kandırmak ya da onun saygınlığını düşürmek için işledikleri tüm suçlarını itiraf ederler.

 

Rab içsel gerçeğimizden ötürü sevinir. Mesela onun sözüne uyduğumuzda, bize ihanet edenleri, incitenleri, herhangi bir türden zarar verenleri bağışladığımızda çocuklarını sözü uyarınca yaptıklarına göre ödüllendirir.

 

Kardeşlerim, devamlı daha fazlasına sahip olmayı isteme ayartısına karşı direnmeliyiz. Düşman Rab’bin varlığından uzaklaşmanız için sizi sahtekarca davranmaya, yalanlar söylemeye ve başka yanlışlar yapmaya ayartacak. Ama bu tekliflere kapılmayın. Güçlü, kararlı ve doğru kalın. Eğer birine yanlış yaptıysanız ona gidin ve bunu telafi edin. Eğer biri size yanlış yaptıysa onu affedin. Sonsuz Kralı kendinizden ötürü sevindirin ve mutlu edin! 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares