Günün Mesajı

31/08/2018 - GÜZEL BİR TOPLANMA

Ertesi gün bütün aile başları, kâhinler ve Levililer Kutsal Yasa’nın buyruklarını öğrenmek için Bilgin Ezra’nın çevresine toplandılar.

Nehemya 8:13

Nehemya halkın önderleri, kahinler, Levililer ve Ezra’nın bir araya geldiği oldukça farklı bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda kimse en iyi olarak seçilmekle ilgilenmiyordu; kimse gösteriş yapmıyor, kimse iş konuşmuyordu. Sadece Rab’bin yasasını öğrenmekle ilgileniyorlardı. İnsanlar Rab’bin sözünü öğrenmek için uzaklardan gelmişler; sorumluluklarını, ailelerini ve işlerini geride bırakıp Rab’bin Ruhunun Okulunda öğrenci olmaya gelmişlerdi. Bunlar bugün de katılmamız gereken toplantılardır.

 

Bu insanların orada bulundukları için ne kadar çok bereketlendiklerini söylemeye gerek bile yok. Bugün aynı amaca sahip olanlar da bereketlenirler. İnsanlara kilisede ve benzer toplantılarda kendilerini hazırlamayı öğretmeliyiz ki Rab’bin böyle zamanlarda yaptığı şeyleri kaçırmasınlar. Kimse Rab’bin evine güzel giysilerini göstermek ya da başarılarıyla övünmek için değil, Yüce Rab’bin sesini duymak, kendini yoklamak, önüne çıkan yanlış yolları arkasında bırakmak ve hizmetini geliştirmek için yapılması gerekenleri Rab’den öğrenmek için gitmelidir. 

 

Yukarıdaki ayete göre insanlar Rab’bin sözünü duymak için toplanmışlardı. Bu bizim de yapmamız gerekendir. Söze kulak vermek yüreklerimize ışık getirir, zihnimizi açar. Babamızın sözlerini incelediğimizde ondan öğreniriz. O anda hayatımızı değiştirecek kadar önemli şeyler bize öğretilir. Ama şuna dikkat edin: Amacınız asla bundan başka bir şey olmamalıdır. Rab’bin önünde ne kadar küçük olursanız olun Rab sizi diğer insanları bereketlemek için kullanabilir. 

 

Amacı olmayan biri hiçbir şey kazanmaz ve Rab bereket olmak istemeyen birinin hayatını bereketleyemez. Rab’bin işini dikkatsizce yapanların ciddi biçimde cezalandırılacaklarını hatırlamak önemlidir çünkü Rab’bin işini gelişigüzel, amaçsızca, meshediş olmadan ve aldatıcı yollarla yapanların lanetlendiği yazılmıştır (Yeremya 48:10). Diğer yandan 

“Bilgeler gökkubbe gibi, birçoklarını doğruluğa döndürenler yıldızlar gibi sonsuza dek parlayacaklar.” (Daniel 12:3)

 

Müjdeyi öğrenmekten daha iyisi yoktur. Bu şekilde bereketlenir, kurtulur ve onda kutsallaştırılırız. Kutsal Kitap’ta yazılanlardan daha fazla şey öğrendikçe daha iyi yaşarız. Hatta Rab’bin Sözünden öğrenenler her konuda zaferli olurlar. Bilgeler, aile başları, kahinler ve önderler yasayı anlamak için toplanmışlardı. Siz de aynısını yapın kardeşler! 

 

İsa Mesih şu uyarıda bulundu: “Bedenden doğan bedendir. Ruhtan doğan ruhtur.” (Yuhanna 3:6). Bu yüzden Ruh ile dolmalıyız ki Mesih’te yeniden yaratılanlar gerçek bereketler olsunlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares