Günün Mesajı

01/09/2018 - NE KADAR ÜZÜCÜ BİR KEHANET!

Efrayim’in görkemi bir kuş gibi uçup gidecek, ne doğum ne gebelik olacak, kimse gebe kalmayacak. Çocuklarını büyütseler bile, çocuklarından edeceğim onları, kimse kalmayıncaya dek; Evet, vay başlarına, onları terk ettiğimde!

Hoşea 9:11-12

Efrayim, kardeşi Manaşşe gibi Yusuf’un oğullarından biriydi. Yakup’un babasının cariyesi Bilha ile yatan en büyük oğlu Ruben’in yerine İsrail’in oymaklarının birinin başına geçmişti. Yusuf’un çocukları çok ayrıcalıklıydı ama Efrayim bu fırsatı nasıl değerlendireceğini bilmiyordu. Efrayimliler kötüydü, Rab’bi birçok defa çok öfkelendirmişlerdi. Rab bu halkın varlığına son vereceğini söylemişti. Yukarıdaki Hoşea ayetinde bunu görebiliyoruz.

 

Rab’bin sözü bizi Kutsal Kitap’taki öykülerle uyarır çünkü onlar bizim zamanımız için örnektir. Bir insanın kurtulması ve Rab’den çok güzel bir görev alıp çok özel şekillerde kullanılması çok mümkündür. Ama o zaman bile bu kişi bereketini kaybedebilir. Birçokları gerçeği hor görüyor, Rab’bin kutsallığı ile alay ediyor. Ama kutsal olmalıyız çünkü o kutsaldır (1. Petrus 1:16).

 

Akılsızlık herkesin zaman zaman karşısına çıkabilecek bir şeydir ama bilgeler ve sağduyulu olanlar, dikkatsizlerden farklı olarak buna yüreklerinde yer vermezler ve ondan sakınırlar. Ayartıldığımızda Rab’bin bizi terk etmeyeceğini hatırlamalıyız. Rab bizim için çıkış yolları sağlar. Ayartılan kişi kendisini kayıp saymamalıdır çünkü şeytan hepimizi ayartsa da bu günah işlediğimiz anlamına gelmez. İsa her bakımdan ayartılmıştı fakat günah işlememişti (Matta 4:1-11). Bizim de aynı şeyi yapmamız için Rab’bin vaatlerine sıkıca tutunmamız ve şeytanın ayartılarına kapılmamamız gerekir. Gerektiğinde kanımızı akıtacak kadar direnmeliyiz (İbraniler 12:4) ve asla düşmanın saçmalıklarına kapılmamalıyız.

 

Efrayim sözcüğünün bir diğer anlamı ‘on oymak’ demektir. Efrayimliler çok fazla yanlış yapmışlardı ve bu oymağın adı günaha düşmüş İsrail’i tanımlamak için kullanılır olmuştu. Asla böyle bir şey sizin başınıza gelmesin! Büyük ve sonsuz yıkımdan kurtarıldığınızı, görkemli kurtuluşu miras alacağınızı unutmayın. Dünyada Yüce Rab’bin size gelecekte verecekleriyle kıyaslanabilecek hiçbir şey yoktur. Bu yüzden karşınıza çıkan ayartılar sizi hangi günaha davet ediyor olursa olsun ona teslim olmayın.

 

İsa sizi asla unutmaz. Adınız göklerde yazılmıştır (Luka 10:20). Eğer Rab’den uzaklaştıysanız hemen ona dönün çünkü Rab sizden vazgeçmedi. Tam tersine, sonsuza dek onunla birlikte kalmanız için muhteşem bir yer hazırladı (Yuhanna 14:2). Bu yüzden Efrayim ve diğer İsrail oymakları gibi inatçı olmayın; Babasının yüreğini sevindiren itaatkar bir kul olun.

 

Kurtarıcı tez geliyor (Vahiy 3:11). Bizi bu kötü dünyadan ve acılardan kurtarmak için bulutların arasından geliyor. Rab yaptığınız işlere göre size ödüllerinizi vermeye gelir. Bu buluşmayı kaçırmamak için elinizden geleni yapın. O zaman sonsuz Kralın yanında sonsuza dek kalmanız için onaylanacaksınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares