Günün Mesajı

02/09/2018 - O GÜN GELDİ

O gün diyecekler ki,
“İşte Tanrımız budur;
O’na umut bağlamıştık, bizi kurtardı,
RAB O’dur, O’na umut bağlamıştık,
O’nun kurtarışıyla sevinip coşalım.”

Yeşaya 25:9

Eski Antlaşma boyunca Mesih’in gelişi hep önceden bildirilmiştir. Rab Aden bahçesinde kadının soyunun yılanın başını ezeceğini söylerken bu bereketli gün hakkında konuşmuştur (Yaratılış 3:15). Peygamber Yeşaya bir bakirenin hamile kalacağı ve bize bir çocuk verileceği gün hakkında konuşmuştur. Rab’bin Oğlu bize verilmiştir. Hristiyanların bu olayın gerçekleşmesini beklemelerine gerek yok çünkü bu zaten oldu. Mesih’in yapacaklarıyla verilen tüm peygamberliklerin gerçekleştiği bizzat Rab tarafından ilan edilmiştir. O bizzat ‘tamamlandı’ demiştir (Yuhanna 19:30). En çok beklenen ve en bereketli gün gelmiştir.

 

Rab’bin Oğlu şeytanın işlerine son vermek için gelmiştir (1. Yuhanna 3:8). Onun işleri beklendiği şekilde görüldü. Mesih karanlığın güçlerini yendi, göğe yükseldi, tutsakları özgür bıraktı ve insanlara armağanlar getirdi (Efesliler 4:8). Bizim için yapılan işe inanmalı ve bize verilen tüm bereketleri almalıyız çünkü kayıtlarımızda bu bedel ‘ödenmiştir’ olarak geçiyor. Çünkü Rab tüm borcumuzu kendi canını vererek ödedi. Kuzunun kanı bizi Rab için satın aldı ve onun önünde temizlendik. Bir yanlışa düşmüş kişinin kendisi yararına yapılan bu işi kabul etmesi, düşmanın onun üzerindeki gücünün sona ermesi için yeterlidir. Sonuçta Kurtarıcımız zaferlidir ve biz de bu sayede zaferlilerden üstünüz (Romalılar 8:37).

 

Eğer şeytandan ve onun ayartılarından özgürleşmek için göğe alınmayı bekliyorsanız yanlış biliyorsunuz. İşin aslı şu ki, bunlardan kurtulmamız için ihtiyacımız olan şey zaten yapılmıştır. Kurtuluş artık tamamlanmıştır ve kayıp kişi istediğinde onu alabilir. Eğer acı çekmekten bıktıysanız yalanlara inanmayı bırakın ve Rab’bin sözü aracılığıyla söylediklerine inanmaya başlayın. ‘Bizim isyanlarımız yüzünden onun bedeni deşildi, bizim suçlarımız yüzünden o eziyet çekti. Esenliğimiz için gerekli olan ceza ona verildi. Bizler onun yaralarıyla şifa bulduk. (Yeşaya 53:5).’ 

Bu bereket günüdür, mutluluk günüdür. Yakınmayı bırakın, Rab’bin sizi iyileştireceği anın gelmesini beklemeye son verin. Eğer Rab’be inanma ve şifanızı alma cesaretini gösterirseniz onu mutlaka alırsınız. O halde bunu yapın! Şeytanın saldırılarının tüm görünür işaretleri son bulurken ve bereketlerinizin işaretleri görünür olmaya başlarken Babamıza güvenmeye devam edin. O zaman Yüce Rab’bin gerçeği söylediğini bileceksiniz. Şifanızı göz açıp kapayıncaya kadar alacaksınız. Bu iş böyledir. İstediğiniz her şeyi şimdiden almış gibi sevinin (Markos 11:24). Duyduğunuz İyi Habere inanın.

 

Başka yapmanız gereken bir şey yok. Şimdi Sözün bize söylediği gibi yaşamaya başlama zamanıdır. Çünkü gereken her şey Mesih tarafından yapılmıştır. Rab’bin Egemenliği hakkında İsa şöyle demiştir: “Vaftizci Yahya’nın ortaya çıktığı günden bu yana Göklerin Egemenliği zorlanıyor, zorlu kişiler onu ele geçirmeye çalışıyor.” (Matta 11:12). Güçlü olun ve halihazırda erişimi dünyaya açılmış olan Rab’bin Egemenliğini alın.

 

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares