Günün Mesajı

03/09/2018 - EKTİĞİMİZİ BİÇERİZ

Kılıçtan geçirilen Saul, oğlu Yonatan ve RAB’bin halkı olan İsrailliler için akşama dek yas tutup ağladılar, oruç tuttular.

2. Samuel 1:12

Rab’be ait olanlar her zaman onun karakterini gösterirler. Zor durumlarda bile Kutsal Yazılarda verilen ilahi yönergeleri izlerler. Saul Davut’un hayatına son vermeye karar vermiş olsa da Davut kralla ilgili böyle bir şeye niyetli değildi. Rab’be ait olanlar ayartı etkisinde olduğunda Rab’be bağlı olmayanlardan farklı davranırlar.

 

Rab’bin gerçek bir kulu düşmanın teklif ettiği yardımı kabul etmez çünkü Yüce Rab’bin kendi sözüyle çelişkili olarak çalışmadığını bilir. Bu yüzden Kutsal Yazılardan gelmeyen bir esin şüphe yok ki her zaman karşılaştığımız zorlukları kullanarak hayatımıza girmeye çalışan kötü ayartıcıdan gelir. Şeytanın tekliflerini kabul etmek iyi değildir çünkü ondan gelen her şey insanların yanlışlara kapılmalarına ve sonunda Rab’be sırt çevirmelerine yol açar.

 

Davut Saul’un ölmesini istemedi. Saul’un kalbinin değişmesini istedi çünkü meshedilmiş kral olmasına saygı duyuyordu. Kral bu genç adamın ölümünü istedi ama bu gerçekleşmedi. Davut Rab’bin izni olmadan hiçbir şey olmayacağını biliyordu. Bu yüzden Baba’ya güvenmeli ve ayrıca kalbimize uğrayan yanlış hislere içeri girmesi için izin vermemeliyiz. Eğer şeytan kalbinizde bir yere sahip olursa, bu yer ne kadar küçük olursa olsun orayı kullanarak kendisini dinleyen başkalarına ulaşır. Bu yüzden Ruhta yürüyün. Düşman o zaman size ait olan yeri işgal etmek için hiçbir fırsat ya da boşluk bulamayacaktır.

 

Genç pastör Saul’den saklanırken kralın ve oğlu Yonatan’ın öldüğünü duydu. Bunu duyunca canının peşinde olan kişi öldü diye sevinmedi. Sabaha kadar Saul ve oğlu Yonatan için ağlayıp yas tuttu. Davut giysilerini yırtınca onun yanındakiler de aynı şeyi yaptılar. Kral, oğlu ve tüm İsrail için ağladılar. Bu tavır her zaman Rab’bi hoşnut eder.

 

Sonraki kral Davut’un iyi düşünceleri vardı çünkü bu hizmet için adanmış birisine meshedişin verilmesinin kıymetini biliyordu. Ülkemizde iman edenlerin sayısı arttıkça birçok insan hizmetlere önderlik etmeye seçiliyor. Bunlardan birçoğu hazır değil çünkü hala dünyasal insanlar gibi düşünüyorlar. Ama Rab tarafından çağırılan insanlara saygılı olmalıyız çünkü onlar Tanrısal bir iş yapmak için meshedilmişlerdir.

 

Davut’un tavrı yardımcılarının kalplerine Tanrısal tohumlar ekmek gibiydi. Bir gün ektiğinden fazlasını biçecekti.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares