Günün Mesajı

04/09/2018 - DÜŞMAN GİDERKEN PUTLARINI BIRAKIR

Davut’la adamları, Filistliler’in orada bıraktığı putları alıp götürdüler.

2. Samuel 5:21

Düşmanın putları vardır. Lusifer bir zamanlar kusursuzlukta örnekti ama gurur, açgözlülük ve kalbine giren başka kötü hislere kapıldı ve şeytana dönüştü. Çok zararlı olduğu için ona hiçbir fırsat vermememiz gerekir çünkü şeytanın dokundukları mutlaka kirlenirler. Ondan gelen küçük bir düşünce bile onun yıkım işlerine kapı aralar. Düşman savaşı kaybettiğinde, uyguladığı stratejilerinden biri putlarını arkasında bırakmaktır. Yani birisine günahından kurtulması için yardım ederken onlardan duyduklarımıza dikkat etmeliyiz ki biz de kirlenmeyelim.

 

Rab’bin ezeli düşmanları tüm güçleriyle Rab’bin halkına saldırır. Ama o zamanki taç giymiş kral olan Davut ve adamları şeytanın saldırısını püskürtmüştü. Davut Rab’be dua etmişti ve Rab ona zaferini vermişti. Putlarını savaş alanında bırakmak şeytanın stratejisidir ama Rab’be ait olanlar Sözden şaşmaz, bu yüzden de günaha düşmezler. Bugün şeytan türlü araçlarla Yüce Rab’be kulluk edenleri yozlaştırmaya çalışıyor. Bu yüzden üzücü ya da sevindirici olduğu fark etmeksizin bir şey duyduğumuzda her şeyi Kutsal Yazılara göre değerlendirmeli ve Söze bağlı kalmalıyız ki kirlenmeyelim!

 

Eyüp’ün örneği iyi bir örnektir. Öfkelendiği için söylememesi gereken şeyler söylemişti. Sonunda günah işleme noktasına varacak kadar ileri gitti. Eyüp tavırları ile günah işlememişti. Kardeşler, biz bu noktaya gelmemeliyiz çünkü o zamanki inanlılardan daha çok şey biliyoruz. Rab’bin sözü sendelemememiz ve ayartıdan kurtulmamız için bize açıklanmıştır. Bu yüzden yaptığımız her şeyde ve her konuda günah işlememeliyiz. 

 

Putlardan korkmak şeytanı yüceltmektir. Asla onun önerilerini ya da önünüze sunduğu teklifleri umursamayın. Derhal onları azarlayın. Düşmanın sunduğu hiçbir teklifin bize işkence etmesine izin vermemeli, bize gösterdiklerine asla dikkatimizi vermemeliyiz. Bunun yerine Rab’bin bize söylediklerine kulak vermeli ve gözlerimizi ondan çevirmemeliyiz. Eğer o putlar Filistlileri koruyamamışsa zaten ne işe yarar? Putlara tapmak Rab’bin buyruklarını hor görmektir (Levililer 26:1). Onlardan korkanlar ise kendileri için oldukça üzücü bir hüküm imzalamış olurlar (1. Korintliler 6:10).

 

Yenilenlerin arkalarında bıraktıkları çöplerin hepsinden kurtulun çünkü eğer onların bir değeri olsaydı kendilerinin işine yarardı. Ayartıya kapılanlar ve günaha düşenlere ne olduğunu iyi incelemeliyiz ki biz de sendelemeyelim. Davut’un Bat Şeva ile yaşadığı günahın anlamı neydi? (2. Samuel 12:9-12). Aynı hatayı yapan kişinin düşeceği durum da farklı değildir.

 

Kardeşlerim, İsa’yı Rab ve kurtarıcınız olarak kabul ettiğinizde onun yaşayan mektubu olursunuz (2. Korintliler 3:3). Bu yüzden düşmanın sizde yazılı olan iyi mesajı silmesine izin vermeyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares