Günün Mesajı

05/09/2018 - RAB’BİN YÜZÜNÜ PARLATIN

Çünkü RAB doğrudur, doğruları sever;
Dürüst insanlar O’nun yüzünü görecek.

Mezmurlar 11:7

Kutsal Yazılarda Rabbimiz ile ilgili birçok farklı tanım yapılır ve bunlardan biri de onun adil olduğuyla ilgilidir. Bunun anlamı Yüce Rab’bin ondan yardım isteyen biri için bile adaletiyle çelişecek şeyler yapmayacağıdır. Rab adil olduğu için baskı altındakilerin ve düşmanın kandırdıklarının haklarını savunur. Yoksula, düşmüş olana ve ulaşacak kimsesi olmayana yardım eder. 

 

Rab’bin doğruluğu ve doğruları sevmesini vurgularken iki şey anlayabiliriz:

 

1-   Rab tembel değildir; doğru ve gerekli olanı ertelemez. Ayrıca Rab doğru olmayan işler görmekten hoşlanmaz. Bu yüzden adalete susamış olan herkes yardım göreceğinden emin olarak Rab’be dönebilir.

2-   Rab bizi doğru şeyleri yaparken, gerçeğe ihtiyacı olanlara yardım ederken, tutsakları kurtarırken, hastaları iyileştirirken, kötü ruhları kovarken, kısacası İsa’nın yeryüzündeki hizmeti sırasında yaptığı şeylerin aynılarını yaparken görmek ister.

 

Rab gözlerini bizden çevirmez. Dualarımızı ve isteklerimizi yanıtlar, bize yardım eder. İnsanlık onun yaratılışıdır ve Yaratıcının isteği herkesin Gerçeğin Yolunu görmesidir. Ama Rab’bin yüzü onun isteğini gerçekleştirenlere çevrilmiştir. Yüce Rab çocuklarının hepsini izler ve onlar Rab’bin sözüne inanma cesaretini gösterip haklarını kullanmaya başladıklarında Rab onların hayatlarında çalışmaya başlar ve onlara ihtiyaç duydukları kurtuluşu verir.

 

Rab’bi yalancı ya da kötü çıkarmaya çalışmak tamamen akılsızca bir girişimdir. Rab’be birinden bir şeyi alması ya da birine bir kötülük yapması için dua etmek asla cevap getirmez. Çünkü Rab hep aynıdır. Adildir ve doğru işleri sever. Eğer birisi gerçekten Rab’bi hoşnut etmek istiyorsa Rab’bin adaletini göstermesi için elinden gelen her şeyi yapmalıdır.

 

Her zaman adil olmalı ve Rab’bin Sözüne kulak vermeliyiz. Çünkü Yüce Rab’bin yüzü her zaman böyle insanlara bakar. Bu şekilde Rab’bin melekleri harekete geçer ve Rab’bin isteğini yerine getirir. Sonuç olarak düşman hayatlarımıza dokunamaz çünkü bunu denese bile Rabbimiz adil bir Tanrı olduğundan doğruluğu sever ve şeytanın hiçbir işine izin vermez.

 

Kardeşlerim, Yüce Rab’bin her şeyi gördüğü gerçeğinin arkında olun ve her zaman iyi işler yapmaya gayret edin. Rab sizi devamlı izliyor. Bu yüzden asla cesaretsizliğin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin ve hislerinizin Kutsal Ruh’taki yönergelerle çatışmasına izin vermeyin. Rab’bin doğruluğunun gerekliliklerini yerine getirin. Rab’bin yüzü sizin için mutlulukla parlayacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares