Günün Mesajı

06/09/2018 - EŞSİZ MİRASIMIZ

Payıma ne güzel yerler düştü,
Ne harika bir mirasım var!

Mezmurlar 16:6

Rab’bin tüm çocuklarının ruhsal dünyada bir payı var ve Rab’bin armağanları gerçek yetkililer olarak hareket etmemiz için bize verilmiştir. Böylece Rab’bin meshedişini alırlar ve onun yönlendirişini izlerler. Böylece İsa’nın yaptığı işlerin aynılarını yapabilirler (Yuhanna 14:12). Mesih’teki mirasımız hayal edebileceğimizden çok daha büyüktür. Çağrımızın içinde şeytanın karşımıza çıkan güçlerini yenmek için yeterli güç vardır. Söz her bakımdan zaferlilerden üstün olduğumuzu söylemiştir (Romalılar 8:37).

 

Ama Rab’be bir başka hizmeti istediğimizi söyleyemeyiz çünkü o bizi hangi işe neden çağırdığını bilir ve onun yardımıyla yapabileceklerimizin farkındadır. Bize verilen armağanlar, bizim için hazırlanmış harika şeylerdir! Bu yüzden isyankar, tembel ve şikayetçi olmamalıyız. Yüce Rab’bin bizi yönlendirmesine izin vermeliyiz çünkü bu şekilde Rab’bin hayatımız için olan planının ne kadar harika olduğunu görürüz.

 

Kardeşlerim, Rab’bin sizi koyduğu yer, size açıkladığı sözleri, hayatınıza verdiği meshedişi, vaatler ülkenizin dikkatlice seçildiğinin göstergesidir. Bu yüzden Baba’ya minnettar olun ve kendinizi onun isteğini gerçekleştirmeye tamamen adayın. Yalancı düşmanın aklınıza sokmaya çalıştığı başkalarının sizden daha iyi çağrıları olduğu düşüncesine kapılmayın. Rab’bin sizi sevdiğini onun çağrınızla ilgili seçtiği küçük detaylarda bile göreceksiniz.

 

Rab’bin sözüne olumlu bir açıyla bakmalıyız. Davut bu anlayışa sahipti ve Rab’be şükrediyor, payına ne güzel yerler düştüğünü dile getiriyordu. Ona göre kötü ya da verimsiz topraklar yoktu. Sonuçta Yüce Rab’bin onu o yere koymasının sebebi orada ihtiyacı olan her şeyi bulabileceğiydi. Mezmur yazarına göre Rab adildir ve doğruluğu sever. Bu yüzden onun planları sadece en iyi planlar olabilir.

 

Kıskançlığın yüreğine girmesine izin verenler Rab’be güvenmezler. Kıskançlık genelde bir başkasına ait olan şey yüzünden yakınmak ve ona göz dikmektir. Rab’bin mirasından onun işini yapmak için hakkımız olanı alıyoruz; düşmanın bizi aksine inandırmasına izin vermemeliyiz. Tam tersine, Rab’be minnettarlığımızı göstermeli ve Babamızdan en iyisini alıp verebilmemiz için gayret etmeliyiz.

 

Rab’be neşeli bir kalp ile hizmet etmekten daha güzeli yoktur. Bunu yaparak asla Sözün açıkladığı bilgelikten, kurtuluştan ve gerektiğinde ihtiyaç duyduğumuz yardımdan yoksun kalmayız. Ağzınızın yalanlar söylemesine izin vermeyin ve size söylenen yalanlara inanmayın. Mesih’teki mirasınız güzel ve eşsizdir! 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares