Günün Mesajı

07/09/2018 - RAB’BİN BİZİ YANITLAMASINI NASIL SAĞLARIZ

Haklı davamı dinle, ya RAB,
Feryadımı işit!
Hilesiz dudaklardan çıkan duama kulak ver!

Mezmurlar 17:1

Adalet erişimimizin olduğu bir şeydir. Ama onun için yakarmamız gerekiyor. Rab bir duayı dinleyebilir de, dinlemeyebilir de. Bu yüzden her zaman aldatıcı değil hilesiz dudaklarımız olmalı. Her zaman kutsal olmalıyız (Levililer 20:7; 1. Petrus 1:15-16).

 

Rab’bin adaleti kullarının hayatlarındaki sıkıntıları görür, hemen Rab’bin önüne gelir ve bu insanlar için aracılıkta bulunur. Yüce Rab bunu kabul etmez ve kötülüğün kullarına sıkıntı ya da zarar vermesine izin vermez. Bu yüzden Kutsal Söze kulak verdiğimizde Yüce Rab haklarımızı kullanabilmemiz için bize iman verir. İmanımız Rab’bin ilahi adaleti ile uyumlu olduğunda İsa’nın vaadi gerçek olur: İki ya da üç kişi bir konuda fikir birliği yapıp Rab’den istediğinde Rab bunu onlar için yapar (Matta 18:19). Bu yüzden Rab’bin yardımını ararken amaçlılık ve kararlılıkla yakarmalı, zaferimizi ilan etmeliyiz.

 

Biz kendimiz bir bereket uyduramayız ama Babamızın bize şaşmaz sözü aracılığıyla verdiği yönergelerini izlemeliyiz. Rab sesimizi duyduğunda onun adaleti çoktan çalışmaya başlamıştır bile. Eğer yanıtlanmak istiyorsak Kutsal Yazılarda kayıtlı yönergeleri izlemeliyiz.

 

Ayrıca Baba’nın ettiğimiz dualara kulak verip vermemesi bizim kararlılığımıza bağlıdır. Sırf dua etmiş olmak için dua edenler yanıtlanmazlar çünkü Yüce Rab gelişigüzel bir tavırla hareket etmez. Ruhsal konularla oyun oynayanlara cevap vermez. Hatta başarılı bir ruhsal yaşam tamamen Rab’bin buyruklarına verdiğiniz tepkiye bağlıdır. Bu yüzden bize Kutsal Kitap’ta açıklanan Rab ile ilgili tüm konuları ciddiye almalıyız. 

 

Kardeşlerim, yalancı ağızlardan sakının; onlar kendileri bereketler uydurabilir ya da Rab’bin söylemediği sözler söyleyerek Kutsal Kitap’ı reddedebilirler. Aklınızdan geçen her şeyi istemeyin, sadece Kutsal Söze uygun olan şeyleri isteyin. İyi olduğunu düşündüğünüz bir şey eğer gerçekte iyi bir şey değilse, asla onunla ilgili Rab’den bir cevap alamazsınız. Rab’bin ebedi sözünde sağlam durduğunuzda ise en içinizdeki istekleriniz size verilir. 

 

Size açıklanan sözü izleyin ve imanla onu ilan edin. Bu tavır ağzınızı hilesiz yapar. İlk adım Söze hayatınızda hak ettiği yeri vermektir. Çünkü Babanın söylediklerini dinleyenler onun yapmak istediklerini öğrenirler. Ağzınız hilesiz olduğunda Rab’bin gücü vaatlerini doğrular. Diğer yandan yanlış şeyler konuşanların hilekar ağızları olur.

 

Hayatınızın her alanında kutsal olmalısınız kardeşler. Günahın yüreğinizde yaşamasına izin vermeyin. Böyle yaparak Rab’bin lütfunu alırsınız ve Rab’bin ilahi gücü hayatınızda etkin olmaya başlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares