Günün Mesajı

08/09/2018 - SONUÇ ALMAK İÇİN DUA ETMEK

Sana yakarıyorum, ey Tanrı,
Çünkü beni yanıtlarsın;
Kulak ver bana, dinle söylediklerimi!

Mezmurlar 17:6

Kral Davut bir sır öğrenmişti: Rab çocuklarını duymayı istiyor. Bu ne kadar harika olursa olsun birçok kişi henüz bunu bilmiyor çünkü sadece ihtiyaç içinde olduklarında dua ediyorlar. Oysa Rab’bin kendilerini duymayı istediğini, seslerinin Rab’be hoş geldiğini ve her zaman Rab ile konuşabileceklerini bilseler, tam bir dua hayatı yaşarlar ve Baba ile devamlı paydaşlık içinde olacaklarından düşman onları rahatsız edemez. Rab Tanrı’nın tahtına gelmek son derece önemlidir çünkü bu şekilde Kutsal Ruh kolaylıkla bizi şekillendirebilir.

 

Hayatta başarılı olanlar Babanın sözü aracılığıyla konuştuğunu duyanlardır. Vaaz dinlerken, Kutsal Kitap okurken ve Rab ile paydaşlık zamanında Rab sizinle konuşur. Bazen onu sadece dua anlarımızda duyarız. Bu yüzden dua etmeyi öğrenmek önemlidir. Birçok insan için dua etmek gözlerini kapatıp bir şeyler mırıldanmaktan ve bir şeyler iyi gitmediğinde Rab’be yakınmaktan ibarettir. Ama dua etmek aslında Rab ile olan paydaşlığımızı sürdürmek, yüreğimizi ona açmak ve sözlerini dinlemekle ilgilidir. Dua etmek her zaman zaferle ilgilidir!

 

Rab’den bir cevap alabilmek için ona imanla yönelmeliyiz, çünkü iman olmadan Rab’bi hoşnut etmek imkansızdır (İbraniler 11:6). Eğer sırf dua etmek için ya da ihtiyaç içindeyiz diye dua edersek cevap almayız. Ama Rab’bi eminlik duygusu ile çağırdığımızda yanıt alırız çünkü Rab’bin bizi dinlediğini biliriz. Sonraki adım ona şükran duymaktır çünkü Rab’bin lütfu bize verilmiştir. Şüphe yok ki Davut’un Rab’be imanla yaklaştığını söyleyebiliriz çünkü sözleri Rab’bin vaatlerine tamamen bağlıdır. 

 

Rab’den korkmamalıyız. O Babamızdır ve müjdesi için çalışmak üzere bizi çağırmak onun kararıydı. Rab’bin bu büyük işi onun hoş mesajını duymamızı ve ona cevap vermemizi sağladı. Ayrıca Baba’nın Oğlu Mesih’in bedeninin de üyeleri olmaya ve yalnızca onunla olmaya çağırıldık. Bunu yapmak için Rab’bin isteklerimizi duymasına ihtiyacımız vardır.

 

Davut’un istediği şey Rab’bin ona duyması, yüreğini yoklaması ve onu hoşnut etmeyen şeyleri yüreğinden çıkarmasıydı. Bu yüzden Rab’be imanla yakarıyordu. Kardeşim, dua etmek fakat bunu ciddiyetsiz bir şekilde yapmak doğru değildir. Kutsallık, ayartıların üstesinden gelmek, hastalıklardan kurtulmak, sorunların çözümü gibi sonuçlar elde etmek için imanla dua etmelisiniz. Doğru dua edenler sonunda kazanırlar çünkü Rab onları duyar ve onları doğru şekilde yönlendirir. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares