Günün Mesajı

09/09/2018 - EN İYİSİNİ İSTEYİN

Göster harika sevgini,
Ey sana sığınanları saldırganlardan sağ eliyle kurtaran!

Mezmurlar 17:7

Mezmur yazarı Davut Rab’be harika sevgisini göstermesi için dua etmişti çünkü sadece teselli sözleri duymakla yetinmek istemiyordu. Kardeşlerim, bu Rab’bin tüm çocukları için olan isteğidir. Sadece Rab’bin iyi olduğunu, her şeyi yapabileceğini ve onun gibisi olmadığını bilmekle yetinmeyin. Bunlar harikadır ama her şey bundan ibaret değil. Mesela acılar ne olacak? Rab bizi onlardan kurtarabilir mi? Rab bizi zenginleştirebilir mi? Sorunlarımızı çözebilir mi? Evet, bunları yapabilir. Rab bizden böyle düşünmemizi, ona inanmamızı ve ona hizmet etmemizi istiyor. Kurtuluşunuzu isteme konusunda tereddüt etmeyin. Tam tersine, cesur olun ve Rab’bin harika sevgisini hayatınızda bolca göreceksiniz.

 

Rab Kutsal Kitap’ta neden doğaya, insanların yaşamlarına ve yönetimlere olan müdahalelerinden birçok yerde bahsediyor? Bunu her şeyi yapabileceğini göstermek ve belki de bizde nasıl etkin olmak istediğini anlamamız için yapıyor. İnanlıların cesur bir imana sahip olmaları, sıkıntılarının sona ermesini talep etmeleri ve Rab’bin geçmişte yaptığı muhteşem işlerini bugün de tekrarlamasını istemeleri gerekiyor.

 

Rab’be güvenmek gururlu olmakla ve Rab’bin adını boş yere ağza almakla ilgili değildir. Rab’bin önüne dua ile gelmek, yaptıklarınızı itiraf etmek ve hayatınızdaki hiçbir tutsak edici gücü kabul etmemekle ilgilidir. Rab’be karşı dürüst olanların hayatında Rab geçmişte ona hizmet edenlerin hayatlarında olduğu gibi etkin olur. Rab hep aynıdır (İbraniler 13:8) ve kendisine inananlar için aynı mucizeleri yapmaya devam eder. Tek yapmanız gereken onun sözüne güvenmektir. 

 

Bu göründüğünden daha ciddi ve derindir. Düşman birisine saldırdığında Rab’bin sağ elini karşısında bulur. Bu Rab ve Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimiz  İsa’dır. Bu gerçeğe dayanarak dua etmek Rab’bin ayağa kalkmasını ve bizim için savaşmasını sağlar. Düşmanın olmasını istemediği şey gerçeği bilmemizdir çünkü o zaman Rab’bin gücüne karşı gelen kirli ve yüzsüz işlerine son vermek zorunda kalır. Rab’bin oğulları ve kızları: ağzınızı kapatmayın.

 

Davut Rab’be sığınmayı istemişti. Çünkü Rab’be sığındığında şeytanın artık karşısına çıkamayacağını biliyordu. Bu sığınaktan çıkanlar şeytanın Rab’bin sağ eline karşı gelmesine izin verirler. Ama bir Hristiyan Rab’bin gücünü hayatında etkin kıldığında doğru duruşu almış olur.

 

İsa bize bol yaşamı vermek için geldi (Yuhanna 10:10). Ama birçok insanın hayatında yaşam değil acı çoktur. Bunu kabul etmeyin. Rab’be dua edin. Tövbe ve itiraf ile günahlarınızdan kurtulun. Güçlü olun ve Rab’bin gücü düşmanı yolunuzdan temizleyecektir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares