Günün Mesajı

14/09/2018 - HER KONUDA BOLLUK

Herkes yiyip doydu. Artakalan parçalardan yedi küfe dolusu topladılar.

Matta 15:37

Rab’bi tanımlamak imkansızdır çünkü o sınırlı aklımızın yaratabileceği her şeyin ötesindedir. Kimse Rab’bin kapasitesinin büyüklüğünü anlayamaz. Bu dünyasal hayatı yaşarken bizi yaratan bu muhteşem varlığı tam olarak anlayamayacağız. Ama sözünde belirttiği üzere sonsuz yaşamda onu bizi tanıdığı gibi tanıyacağız. Ama sadece Rab’be güvenenler bu büyük bereketi deneyim edecek. Bütün hayatımızı bunun üzerine düşünerek geçirsek bile aklımız bu varlığı  kavrayamaz.

 

Bu Kutsal Kitap ayetinin içerdiği derslerden biri Rab’bin zamanını ondan öğrenmeye adayanların ihtiyaçlarını karşıladığıdır. Bir başka ders Rab’bin ekmeği hiç yoktan yaratmadığı, kendisine verileni çoğalttığıdır. Ona yedi ekmek ve biraz balık verenler yedi sepet dolusu ekmek aldılar. Kardeşim, kiliseye giden biri olmak yetmez. Mesih’in öğrencisi olmalısınız. 

 

Bu kalabalık Rab’bi dinleyerek ve ondan öğrenerek üç gün geçirdi. Rab öğretişini bitirdiğinde kimsenin ona insanların maddi ekmeğin açlığını çektiğini hatırlatmasına gerek olmadı. İsa insanların yolda bayılacağını bildiğinden ihtiyaçlarını karşılamaya karar vermişti. Bugüne dek Rab maddi ihtiyaçlarımızla ilgilenmeye devam ediyor. 

 

Ama Rab kusursuz değil mi? İnsanların ne kadar yiyeceğini bilmiyor mu? Neden sadece gerektiği kadarını çoğaltmadı? Rab her şeyi bilir çünkü kusursuzdur. Ama sadece onun ayaklarının dibindekilerin anlayabileceği şeyler vardır. Biz sadece çıkarımlarda bulunabilir. Rab tarafından beslenmek isteyenler Rab’be verdiklerinden kat kat karşılık alırlar.

 

Babamız onun yanında olanların ihtiyaçlarını karşılar. Bu yüzden başımıza gelen kötü bir şeyden ötürü asla Rab’be yakınma ayartısına düşmemeliyiz. Düşmanın işlerine kapılmayın, her durumda Rab’bin size yol göstermesini bekleyin. Dersinizi öğrendiğinizde Rab gerekeni yapacaktır. İsa ancak insanların ruhlarını beslemeyi bitirdikten sonra maddi ekmeği çoğaltmaya başlamıştı.

 

İhtiyaçlarınızla ilgili çaresizlik duymayın. Rab’den öğrenmeye devam edin ve onun insanlığı iyileştirme ve kurtarma işinde rol alın. Rab’bin bütün ihtiyaçlarınızı karşıladığı zaman gelecek. Doğru zaman gelince Rab mucizelerini gösterecek. Rab asla ona ihtiyaç duyan ve ona güvenenleri yüz üstü bırakmadı.

 

Biz Rab’bin kullarıyız ve bu yüzden İsa Mesih’in yaptığı işlerin aynılarını yapmamız buyuruluyor (Yuhanna 14:12). Bu yüzden Rab’bin sözünü okusak, üzerinde çalışsak ve derin düşünsek iyi ederiz. Rab’bin planını gerçekleştirmeye adanmış olanlar Yüce Rab’bin onların ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini görürler.

 

İsa’nın sevgisiyle,
Doktor Soares