Günün Mesajı

16/09/2018 - BEREKETLENMİŞ KİŞİ

Canım senin avlularını özlüyor,
İçim çekiyor,
Yüreğim, bütün varlığım
Sana, yaşayan Tanrı’ya sevinçle haykırıyor.

Mezmurlar 84:2

Kurtulduğumuzu gösteren işaretlerden bir tanesi Rab’bin varlığına duyduğumuz özlemdir. Rab’bi aramayanlar ve ona tapınmaktan keyif almayanlar kendilerini yoklamalı ve kurtulup kurtulmadıklarına bakmalılar. Yeniden doğanlarda çok derin ve sonsuz bir istek vardır: Yüce Rab’be yakın olma isteği. Eğer dünya hala dikkatinizi çekiyorsa, dünyasal şarkılar sizi etkiliyor ve mesela Rab’bin yüceltilmediği partilere gitmeyi ya da iman etmemişleri eğlendiren programları izlemeyi seviyorsanız hemen Rab’bin yardımını isteyin çünkü muhtemelen Rab’bin Egemenliğinden uzaktasınız.

 

Rab ile aramızdaki ilişki iyi olduğunda saatlerce dua etmekten ve Rab’be tapınmaktan keyif alırız ve Babamızla bu anları yaşamak için elimizden geleni yaparız. Kurtulmuş olanlar için Kutsal Kitabı okumak ve İsa hakkında şeyler dinlemek hoş bir şeydir. Rab’bin sevgisini yaymak onlar için heyecan verici bir şeydir. Birçok iyi şey yapabiliriz ama şüphe yok ki yapabileceğimiz en iyi şey Yüce Rab ile paydaşlık içinde olmaktır. Eğer herhangi bir sebeple birisi Tanrısal konulara olan ilgisini kaybetmişse Baba’dan uzak demektir. Ama bir insanın böyle bir şey yaşaması iyi değildir çünkü üzüntü duyar, kötü birine dönüşür ve düşmanın ayartıları için kolay bir av olur.

 

Kardeşim, Rab ile gerçek bir paydaşlık aramayı bırakmayın çünkü Rab ile paydaşlığı olmayan insanlar ilgilenmemeleri gereken şeylerle ilgilenir, düşmanın sesine kulak verir ve onu iyi çoban Rab’bin sesiyle karıştırır. Rab’be bağlı olduğumuzda her türlü şeytani saldırının üstesinden geliriz ama Rab’den koptuğumuzda her türlü yanlışa düşmeye müsait oluruz. Yalnızca Yüce Rab ile el ele yürümeliyiz.

 

Gerçek şu ki bizimle ilgili her şeyin Kutsal Söz ile uyum içinde olması gerekir. Rab’bi yüceltmek için ona yaklaşmayı özlemek çok iyidir. Ağzımızı açıp ona dua etmeli, cevap vermesini bizi kollarıyla sarmasını beklemeliyiz. Rabbimizden uzak olduğumuzda önümüzü net göremeyiz, Rab’bi hoşnut edemeyiz ve davranmamız gerektiği gibi davranmayız. Bunun sonucunda da kötü işler yapar, dikkatsiz kullar oluruz. Ama Yüce Rab ile el ele yürürsek ödüllendiriliriz.

 

Dünyadaki hayatımız çok geçicidir. Birkaç deneyimden sonra ondan tat almaya başladığımızda bir süre sonra yaşlanırız ve sonsuz yaşama yöneliriz. Bu yüzden en iyisi günlerimizi ruhsal olarak hazırlanarak ve Rab’bin buyruklarını izleyerek geçirmektir. Yüce Rab hayatımızda olduğunda şüphe yok ki bereketlenen insanlar oluruz. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares