Günün Mesajı

17/09/2018 - RAB’BE GÜVENMENİN AVANTAJLARI

Ne mutlu gücünü senden alan insana!
Aklı hep Siyon’u ziyaret etmekte.
Baka Vadisi’nden geçerken,
Pınar başına çevirirler orayı,
İlk yağmurlar orayı berekete boğar.

Mezmurlar 84:5-6

Yüce Rab bize çok güçlü bir içsel güç verdi. Bu güç meleklere verdiğinden daha az ama yine Rab’bin verdiği iman ile büyüklüğü artabiliyor. Bu güç ruhumuzda yaşar çünkü Rab’bin benzeyişinde yaratıldık. Eğer bu iman gücünü Rab’be yöneltirsek çok başarılı oluruz. Ama eğer sıkıntılı günlerimizde zayıf olursak, gücümüz azalır. Örneğin Gidyon’un gücü İsraillileri yok edip onları utandıran Midyanlıların hepsini yenmeye yeterliydi.

 

Gücünüzü günaha ya da kötü ruhların ellerine teslim etmeyin. Büyücükle ya da Rab’bin sözüyle çatışan şeylerle uğraşanlar da güçlendirilirler ama sonunda kendi kendilerini yok ederler. Diğer yandan Kutsal Kitabın duyurulduğu yerde kötü ruhların işi olmaz.

 

Rab’deki gücünüzü kullanmak onun sözüne inanmakla ilgilidir. Olumsuz şeylere güç aktardığınızda şeytan güçlendirilir ve sizin ona verdiğiniz güçle size sıkıntı verir. Şeytanın sizde görmesi gereken tek şey Tanrısal ateşle onu baştan aşağı yakma kararlığınız olmalıdır.

 

Adem’in günahı ile Rab’bin insanlıkla ilgili planları sekteye uğradı. Bugün insanların en iyi örnekleri bile dünyasal yolculuğu sırasında birçok hata yapıyor. İnanmayan biri ne kadar uğraşırsa uğraşsın aşırılıklara kaçmaması mümkün değildir. Ama yeniden doğup yüreklerini Rab’bin gösterdiği yolda yürümeye adayanlar dikkatlerini başka şeylere vermedikleri sürece esenlik ve huzur dolu bir geleceğe giderler.

 

Rab’be kulluk eden başka insanları da bereketler ve onun yolculuğu her zaman başarı dolu olur çünkü Yüce Rab gittiği her yerde ona eşlik eder. Bu nedenle asla Yüce Rab’bin bizi neden belli bir yere gönderdiğini ya da neden bize belli bir görevi verdiğini sormamalıyız. Bir inanlı bir yerden gittiğinde insanlar onu özler ve davranışları birçok kişi tarafından örnek alınır. Eğer Rab sizi kuru bir vadiye gönderirse Yüce Rab’bin kulu orada bir su pınarı bulabilir. Eğer suyu kötüyse o zaman tıpkı Elişa gibi suya tuz atıp onu içilebilir yapabilir (2. Krallar 2:19-22).

 

Rab’bi dinleyenler yağmurların Rab’be ait olduğunu bilirler ve bu nedenle onları boşa harcamazlar. Yüce Rab böyle insanlardan hoşnut olur ve onlara istedikleri her şeyi verir. Eğer bir kapıyı çalarlarsa kapı onlara açılır. Eğer Rab’bin yardımını ararlarsa onu bulurlar. Dahası Yüce Rab’bin kendilerine verdiği her şeyi başka insanlara yansıtırlar. Yani Rab onları ziyaret ettiğinde başka insanlar da onlara verilen kutsal bilgilerden faydalanabilir. Son olarak, Rab’bin iyi işleri onların elleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Kardeşim, eğer sen de Babamızın isteğini yapmak istiyorsan, ona güvenmenin avantajlarını tadacaksın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares