Günün Mesajı

18/09/2018 - YOLCULUĞUMUZ

Gittikçe güçlenir,
Siyon’da Tanrı’nın huzuruna çıkarlar.

Mezmurlar 84:7

İman yolculuklarının ortasında duranlar çok şey kaçırırlar. Mesih ile olan yolculuğumuzu bir bisiklet kullanmaya benzetebiliriz. Duranlar düşerler. Rab tarafından belirlenen yolculuğumuzda sadece zaferlerle karşılaşmamız planlanmıştır. Ama bu zaferlere ulaşabilmemiz için bazı zorlukları da aşmamız gerekir. Ama Hristiyan Rab’bin buyruklarını doğru bir şekilde yerine getirdiği sürece düşmanın saldırılarından korkmasına gerek yoktur. Eğer düşmanın biraz olsun bize saldırma ve bizi yenme şansı olsa dahi Rab onun bize yaklaşmasına izin vermez ve düşmanı bizzat kendisi yener.

 

Gerçek şu ki her savaştan daha da güçlenmiş olarak çıkıyoruz. Savaşlar güçlenmemiz için gereklidir. Mezmur yazarı gittikçe güçlendiğimizi söylüyor. Hayatın herhangi bir alanında denenmelerden geçerken bir ayartıya kapılmış olsanız bile çaresizlik duymayın, yakınmayın ya da Rab’bi sizinle ilgilenmediği için suçlamayın. Savaştan savaşa güçlendirilirsiniz ve sonunda mutlaka kazanırsınız. Eğer sınırları aştıysanız tövbe etmelisiniz, o zaman Rab size savaşınıza devam etme fırsatı verir çünkü Rab zaferli olmanızı istiyor.

 

Her zaman övgüler aracılığıyla kendimizi Yüce Rab’bin önüne sunmalıyız. Ona hizmet eden işçileri olarak onaylanırız ve utandırılmayız (2. Timoteos 2:15). Babamız bilgedir ve neden çocuklarının çeşitli denenmelerden geçtiğini bilir. Bu denenmelerden geçmemize o izin veriyor çünkü sonunda hepsini aşabileceğimizi biliyor.

 

Rab’bin kullarının her zaman kutsal ellere ve Tanrısal erdemlere sahip olmaları, Söz tarafından kutsallaştırılmaları gerekir. Eğer elleriniz zaferlerle dolu değilse o zaman Rab’bi övmek için onları yukarı kaldıramazsınız. Düşman İsa Mesih’in kilisesine türlü yalanlarla saldırıyor. Hristiyanların her konuda zaferlilerden üstün olduklarına inanmamaları için uğraşıyor (Romalılar 8:37). Eğer elleriniz Tanrısal güç ile doluysa hayatınızda imkansız görülen problemleri çözerek düşmanın saldırılarına son verirsiniz.

 

Bir problemi önce ölçüp sonra çözmeye karar vermemelisiniz. Mesih’teki duruşunuzu hemen alın, İsa’nın adını kullanarak kötülüğe karşınızdan çekilmesini emredin. Ama her denenmede güçlendirildiğinizi asla unutmayın. Eğer yolunuza çıkan ayartıların üstesinden gelemiyorsanız Rab’bi övmenizin hiçbir anlamı olmaz. İsa “Ama içtenlikle tapınanların Baba’ya ruhta ve gerçekte tapınacakları saat geliyor. İşte, o saat şimdidir. Baba da kendisine böyle tapınanları arıyor”(Yuhanna 4:23).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares