Günün Mesajı

19/09/2018 - YAKUP’UN DUASI

Ya RAB, Her Şeye Egemen Tanrı, duamı dinle,
Kulak ver, ey Yakup’un Tanrısı!

Mezmurlar 84:8

Tüm ruhsal dünyada tek bir varlığın mutlak gücü vardır. O tek ve gerçek Rab’dir ve her şeyin Yaratıcısıdır. Ondan başka hiçbir tanrı olmadı ve olmayacaktır. Bu yüzden tüm duaların ona doğrultulması gerekir. O kendisini Rab’bi olarak kabul edenlerin yanında olur ve böylece bu kişiler hiçbir savaşlarını kaybetmezler. Çünkü Yüce Rab göksel orduların kumandanıdır.

 

Rab’bin gücü sınırsızdır ve merhametli amaçları meleklerden oluşan güçler tarafından gerçekleştirilir. Onların görevi şifa, kurtarış, mucizeler yapmak ve Rab’be yöneltilen birçok çeşitliği isteklere cevap vermektir. Bu yüzden Yüce Rab’be yakarmalıyız çünkü kullarının ne tür işler yapacağını belirleyen odur.

 

Yüce Rab her şeyi yaratan ve gücüyle onları bir arada tutandır (İbraniler 1:3). Tüm evreni o yönetir ama bu onun için bir yük değildir çünkü o her yerde aynı anda bulunabilir. Yani kendisini arayan herkesle özel olarak ilgilenebilir.

 

Rab Yüce ve Görkemli olduğunu söylüyor (Yeşaya 57:15). Ama aynı zamanda tövbekar yüreklerde yaşadığını da söylüyor. Kutsal Kitap İsa’nın ihtiyaç içinde olanların erişimine açık olduğunu söyler. İsa yükü ağır olanları dinlenmeleri için kendisine çağırır (Matta 11:28). Mezmur yazarı bu yüzden dua etmiştir. Rab’den duasını dinlemesini ve yakarışını duymasını istemiştir (Mezmurlar 61:1).

 

Mezmur yazarı tarafından gösterilen bir başka tavır da Yüce Rab’den “Yakup’un Rabbi’ olarak bahsetmesidir. Rab bu şekilde çağırılıyor çünkü kardeşi Esav, Yakup’u öldüreceğine ant içip yüz kişilik bir grupla onu kovalarken Yakup Rab’be dua etmiş ve yanıtlanmıştı (Yaratılış 32:6). Rab’bin buyruğuyla ailesi, çocukları ve bazı uşaklarıyla birlikte memleketlerine döndüler. Sonra Yakup tüm geceyi dua ederek geçirdi (9-12. Ayetler) Rab kendisini ona bir melek olarak gösterdi ve bütün gece Yakup onunla güreşti (24-28. Ayetler).

 

Yüce Rab Yakup’u attığı her adımda koruyacağına söz verdi ve bu vaat onun hayatında gerçekleşti. Yakup güreşi kazandığı için Rab Esav’ın yüreğini değiştirdi (Yaratılış 33:4). Kardeşim, asla Yüce Rab’bin vaatlerini gerçekleştirdiğini unutma! Eğer hala Rab’bin kullarının ihtiyaçlarına çözüm getiren gücünün iyiliğini deneyim etmediysen ona dua ile yönel ve seni yanıtlayacağına inanarak ihtiyaçlarını ona söyle.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares