Günün Mesajı

20/09/2018 - DEVAMLI YAKARMAK

“Acı bana, ya Rab,
Çünkü gün boyu sana yakarıyorum.”

Mezmurlar 86:3

Tek ve gerçek Rab olan yeryüzünün ve göklerin Yaratıcısı dışında, yakarabileceğimiz başka bir kaynak yoktur. Eğer başka bir şeye yakarıyorsanız bunun gereği yok çünkü Rab mutlaktır. Bu yüzden kim olursa olsun ya da ne kadar iyi niyetli olursa olsun başka birine yakarmak şeytana yakarmakla birdir.

 

Rab’bin sözünü dikkate almamak, yanlış varlığa dua etme hatasının sorumluluğundan kimseyi kurtarmaz. Yüce Rab’bin bilmeden işlenen günahları hesaba katmadığı doğrudur, ama herkesi derhal tövbe etmesi için azarlar (Elçilerin İşleri 17:30). Rab başka bir varlığa edilen duayı yanıtlamaz; bunun masumca yapılması bir şeyi değiştirmez. Bu yüzden herkesin Kutsal Yazıları incelemesi gerekir. Çünkü sadece Rab’be yakarması gerektiğini oradan öğrenecektir (Yeremya 29:12).

 

Büyük avantaj şu ki Rab merhametlidir. Rab merhametli olduğu için ona dua edebiliriz. Rab bize lütfunu göstererek isteklerimizi yanıtlar. Ruhsal konularla ilgili anlayış eksikliğimizden olsa da Rab onun gücünün nasıl çalıştığını anlayamadığımızı görür.

 

Kardeşim, eğer ihtiyacın olan cevap sana gelmiyorsa yakarmaya devam çünkü bunu yaptığında iki şeyden biri olur: Ya Rab seni yanıtlar ya da bereketine kavuşmak için gereken ışığa sahip olmadığını bildiğinden sana ne yapman gerektiğini öğretir. Babamız çocukları bereketlerini nasıl alacaklarını bilmeseler de onlarla nasıl ilgileneceğini bilir. Ama bu boş durup söz üzerinde çalışmayı bırakabileceğimiz, Rab’bin söylediklerine kulak tıkayabileceğimiz anlamına gelmez. Çünkü böyle yaptığımızda bilinçli olarak yanlış yaptığımızdan günahkar oluruz.

 

Kutsal Yazılar boyunca Rab’bin kendisine imanla yönelenleri yanıtlamadığı tek bir örnek bile göremeyiz. Aksine bu önemli gücü kullananlar Rab’den iyi cevaplar alırlar. Rab her zaman vaatlerini gerçekleştirir (İbraniler 10:23). Arayanın bulacağını, kapıyı çalana kapının açılacağını ve isteyene verileceğini garanti etmiştir (Matta 7:7-8).

 

Kutsal Kitap’taki öykülerde başarılı olanlar imanlarını kullandıkları için başarılı oldular. İman her zaman kazanır. Bu Rab’bin sözüdür. Almaya hazır olduğumuz şeyi Rab bize verir. Kutsal Kitap kahramanları yalnızca imanla o başarılara ulaştılar (İbraniler 11) ve aynısı bizim için de olacak.

 

Rab bizi halkına katmaktan keyif duyar. İsa’yı bizim yerimize ölmeye gönderdiğinde Mesih’in çekeceği acıyı biliyordu. Ama göksel Babamız biricik oğlunu biz kurtuluşa erişelim ve kendisi tarafından sevinçle karşılanalım diye feda etti. Karanlığın egemenliğini bıraktık ve kendimizi Kurtarıcımıza teslim ettik.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares