Günün Mesajı

22/09/2018 - RABBİMİZİ ANLAMAK

Sen iyi ve bağışlayıcısın, ya Rab,
Sana yakaran herkese bol sevgi gösterirsin.

Mezmurlar 86:5

Rabbimiz hakkında öğrenmemiz gereken şeylerden bir tanesi onun her bakımdan iyi olmasıdır. Rab şifa vermekte, kurtarmakta ve mucizeler göstermekte iyidir. Bize onun yollarında yürümeyi öğretmekte, kötülükten bizi korumakta ve doğru hedefe nasıl nişan alacağımızı göstermekte iyidir. Davut böylelikle dev Golyat’ı vurup öldürmüştü (1. Samuel 17:48-49). Rab en kötü günahkarı her bakımdan kutsal birine dönüştürebilir. Rab iyidir ve asla bu özelliğini yitirmez.

 

Yukarıdaki ayet ayrıca Rab’bin affetmeye hazır olduğunu da belirtir. Rab hangi şartlar içinde olursa olsun günahkarın ayağa kalkmasını ve kendisinden af dilemesini bekler. Bu olduğunda o andan itibaren Rab o kişinin geçmiş hatalarını hesaba katmaz çünkü o kişiyi iyileştirmeyi ister. Yüce Rab sevecen bir Babadır ve çocuklarının iyiliğini ister. Onların cesaretinin kırılmasını, hırsızlık yapmalarını, başkalarına kötülük yapmalarını, kendilerini değersiz hissetmelerini istemez. Günah işleyenleri affetmeye ve yeni yaratılışlara dönüştürmeye hazırdır (2. Korintliler 5:17).

 

 

Rab’bin bir başka özelliği de kendisinde eksik bulunan bir Tanrı olmayışıdır. Rab’bin eylem gücü sınırsız, bilgeliği tamdır. Rab her yerde, herkes için ve her şeyi aynı anda yapabilir. Göz açıp kapayıncaya kadar tüm insanlığı hiç hata yapmadan iki gruba ayırabilir. Babamız insanın tüm düşüncelerini daha doğdukları günden öldükleri güne dek bilir. Onun iyilikleri boldur ve tüm insanlığa karşı iyilikte yetkindir.

 

Yüce Rab’bi tanımak yerine ondan uzaklaşanlar sonunda tuzaklara düşerler. Bilgeler Rab’be yönelir ve onu bulurlar. Rab’bin adını kullanmayı deneyin ve hayatınızın hem ayartıldığınız günlerde hem de iyi günlerde ne kadar iyileştiğini görün. Sevgili Rabbimizin gücünün yüreğinizi sevinçle doldurmasına izin verin ve onda ne kadar güçlü olduğunuzu fark edin. Bilge olun çünkü Rab’bin hayatınızla ilgili bir planı var. Birçok yanlış yapmış olsanız da Rab sizi büyük bir berekete dönüştürecek.

 

Rab’be yakın durmak iyidir. Yüce Rab’bin varlığına sığınanlar onun Rableri, sığınakları ve kaleleri olduğunu söyleyebilirler. Orada onları hiçbir kötülük ziyaret edemez, hiçbir bela çadırlarına uğramaz (Mezmurlar 91:1, 2 ve 10).

 

Açılan kapıdan girmeyenler sonunda düşmanın ellerine düşerler. Bunun sonucunda da Rab’be kulluk etmek onlar için bir yüke dönüşür. Sevinmezler ve Rab ile yaşamanın tadını çıkaramazlar. Zaferli olmaya karar verin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares